Gravad lax

Betyg 4.2 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gravad lax

Ingredienser

10 bufféportioner
1 kg fryst lax (mellanbiten)
2 tsk grovstött vitpeppar
4 msk salt
6 msk strösocker
1 dl grovhackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Kan rekommendera att vacuumförpacka. Blir mycket bra!

    Daniel

  • Jag köpte inte mittendelen utan ”svansen” och kan ej lägga tjock mot tunn del. Kan man inte lägga tjock mot tjock? Eller måste köttet täckas helt

    Jennifer

    Hej Jennifer! Det gör ingenting! Men det kan hända att den tunnaste biten går fortare att grava bara, så håll lite koll! God Jul! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur länge står den sig i kylen när den är färdiggravad?

    Anna

    Hej Anna! Vi rekommenderar max en vecka om man inte öppnar påsen eller lådan den ligger i. Gravad lax går också jättebra att frysa. God jul. //Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g

Testa liknande recept

  • Gravad lax på färsk lax
    Betyg 4.2 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 53 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rimmad lax
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Limegravad lax
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravad makrill
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad