Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
Kan rekommendera att vacuumförpacka. Blir mycket bra!
Daniel
2025-07-16Jag köpte inte mittendelen utan ”svansen” och kan ej lägga tjock mot tunn del. Kan man inte lägga tjock mot tjock? Eller måste köttet täckas helt
Jennifer
2024-12-20Hej Jennifer! Det gör ingenting! Men det kan hända att den tunnaste biten går fortare att grava bara, så håll lite koll! God Jul! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-20Hur länge står den sig i kylen när den är färdiggravad?
Anna
2024-12-17Hej Anna! Vi rekommenderar max en vecka om man inte öppnar påsen eller lådan den ligger i. Gravad lax går också jättebra att frysa. God jul. //Tove
ICA-köket
2024-12-18