Gratinerade squashhalvor med tonfisk

Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Gratinerade squashhalvor med tonfisk

Gratinerade squashhalvor med tonfisk ger dig en mättande, stadig och nyttig måltid. Servera squashen och tonfisken tillsammans med en härlig grönsallad till och njut!

Gratinerade squashhalvor med tonfisk

Ingredienser

4 portioner
4 små squash
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk majs (à 300 g)
2 dl crème fraiche (max 5 %)
1 - 1 1/2 msk fransk senap
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
2 dl riven ost (max 17%)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Vi tyckte båda att det var riktigt gott. Använde turkisk yoghurt istället för creme fraiche och blandade också i 1 dl riven ost. Stort plus för den enkla tillagningen

    Karin

  • Jag tyckte att det var ok, inte mer. Min man tyckte dock att det var jättegott.

    Jeanette

  • JÄTTE GOTT! Följde receptet som blev ett bra resultat! Men man måste gilla fransksenap! Det gör jag och tycte det blev en god touche på tonfisken!

    Emma karin

  • Jättegott tycker jag som gillar tonfisk, men jag hade också i lite vitlök. Följde annars receptet.

    Anna cecilia

  • Väldigt lättlagat, men tonfisken tog överhanden precis som någon annan också skrev. Kan tänka mig att paprika, purjo och mer örter skulle kunna göra susen.

    Linda

  • Jättegott! Jag lade i lite purjolök och franksa örter i röran och tog bara hälften av det urgröpta succinin. Toppade med mozarellaost istället, vilket jag tycker är godare än vanlig rivost.

    Eva

  • Ganska gott, men man kan förgylla det hela som Terése föreslår. Det blev lite'vattningt' när man följde receptet.

    Finn

  • God och nyttig rätt som är lättlagad. Är inte så förtjust i majs utan bukar istället blanda i hackad purjolök, paprika och lite vitlök. Håller med Pia att allt det urgröpta inte behövs.

    Terése

  • Familjen tyckte om det. Personligen tyckte jag tonfisken smakade starkt fisk och tog över rätten. Annars ok.

    Malin

  • Använde bara hälften av squashurgröpet, det räckte mer än väl. Jag bytte ut senapen mot 2 tsk curry istället, det blev gott. Nästa gång kommer jag nog öka på mängden creme fraiche också, tycket det blev aningen torrt. Lite pyssel innan med urgröpning, finhackning och så men annars lättlagat och gott.

    Pia

Näringsvärde per portion

Energi2391 KJ / 573 kCal
Fett11.7 g

Testa liknande recept

  • Soppa med chilibullar
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfisk- och squashlasagne
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färgglatt tonfiskris
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strimmelbog sweet and sour
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad potatis med tonfiskröra
    Betyg 3.1 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta al tonno
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad