Gratinerade fiskbullar

Nu blir det andra bullar! Genom att blanda färdiga fiskbullar i hummersås med räkor och dill får du snabbt en läcker måltid att njuta av. Toppa röran med riven ost och gratinera i ugnen till fin färg. Bjud fiskbullegratängen med en fräsch sallad – mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
Gratinerade fiskbullar
2 burkar fiskbullar i hummersås (à 375 g)
1 burk skalade räkor i lake (à ca 200 g)
1 dl hackad dill
2 dl riven lagrad ost
smör till formen
Broccoli med vinägrett
2 broccoli (à 250 g)
1/2 rödlök
1 tsk osötad senap
1/2 dl olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
ris eller potatis till servering
Gör så här
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med ris.
Energi2638 KJ / 630 kCal
Fett26 g
Salt4.03 g
Kolhydrater66 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stHelt ok om man vill variera fiskbullarna lite.
Charlotta
Vinägrett utan vinäger?
Lars
Nä, ingen höjdare. Jag tänkte att detta kunde vara en snabbvariant för att få till någon slags fiskgratäng, men då föredrar jag att äta fiskbullarna som de är.
Felicia