Gratinerade fiskbullar
Nu blir det andra bullar! Genom att blanda färdiga fiskbullar i hummersås med räkor och dill får du snabbt en läcker måltid att njuta av. Toppa röran med riven ost och gratinera i ugnen till fin färg. Bjud fiskbullegratängen med en fräsch sallad – mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Gratinerade fiskbullar
2 burkar fiskbullar i hummersås (à 375 g)
1 burk skalade räkor i lake (à ca 200 g)
1 dl hackad dill
2 dl riven lagrad ost
smör till formen
Broccoli med vinägrett
2 broccoli (à 250 g)
1/2 rödlök
1 tsk osötad senap
1/2 dl olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
ris eller potatis till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med ris.
Energi2638 KJ / 630 kCal
Fett26 g
Salt4.03 g
Kolhydrater66 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok om man vill variera fiskbullarna lite.
Charlotta
2023-12-19Vinägrett utan vinäger?
Lars
2021-11-24Nä, ingen höjdare. Jag tänkte att detta kunde vara en snabbvariant för att få till någon slags fiskgratäng, men då föredrar jag att äta fiskbullarna som de är.
Felicia
2016-12-02