Gratinerad purjolax

Lax i ugn är en riktig vardagshjälte då den till största del sköter sig själv i ugnen. Denna gratineras med purjolök, ost och majonnäs. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2017

Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett49 g
Salt2.19 g
Kolhydrater1 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stSupergott!
Eva
Tog en skvätt citron och dill på blev perfekt
Cornelia
Med citron majonnäs 1dl creme fraiche och 0,5 dl vitt vin... hm mycket gott!
Sören
Enkelt och gott. Citronpeppar och citronsaft på.
Åsa
Hade en bit laxsida i frysen som jag tinade och försökte dela i 125 gr-bitar. Efter att ha läst tidigare kommentarer satte jag varmluft på 215 gr. Olika storlekar så jag körde. 11 minuter. Ungsrostade potatis med skal. Gott med liten insats. Lite torrt. Och nästa gång droppar jag lite citron. För det blir en nästa gång.
Mona
Gjorde både lax och torskrygg, lika gott. Körde den 225 grader i 12-13 minuter
Peter
Hej, ska laxen vara fryst när den läggs i formen?
Andreas
En av favoriträtter. Snålar inte med purjolöken, super gott. Torskryggfile passar också istället för lax.
Larisa
Supergott, och enkelt, valde kokt potatis till. Laxen behöver bara 10 min i 215 grader varmluft.
Eva
Gott o spred en härlig doft i huset. Lättlagat o fräscht med färsk lax. Mums
Jack