Gratinerad kyckling med tomat

Denna läckra gratinerade kyckling passar till middag alla dagar i veckan. Tillsammans med tomat täcks den över med lätt vispad grädde smaksatt med vitlök senap och soja för att sedan gratineras i ugnen. Servera med nykokt ris. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 msk japansk soja
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port ris eller annat gryn
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2658 KJ / 635 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
28 stJag lägger i torkad guanco chilli, det passar perfekt
Robert
Det var väldigt gott, och uppskattat av familjen. Ligger under sparade recept nu.
Leif
Enkelt och väldigt gott
Ismo
Ni har de bästa recepten
Krister
Tack Krister! Kul att höra! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Blir nog en favorit-succé, låter VÄLDIGT GOTT
Ulrika
Jag hade i lite färsk chili och parmesan i grädden min son älskade det
Jane
Gott men dubblade grädden, la till paprika, 2 kycklingbuljongtärningar samt lite dragon. Kommer absolut göra igen.
Camilla
Det skulle behövas lite redning i grädden så det blir lite tjockare och "såsigare"!
Eva-britt
Bra grundrecept men gjorde som några tipsade om och hade i kycklingfond för mer smak och hade i färsk timjan istället för basilika.
Eva
Följde receptet, tog dock det jag hade hemma. Böt ut röd lök mot gul, tog Johnny’s & slotts orginal senap istället för dijonsenap. Och tog 4 vitlöksklyftor ist för 1, och smulade ner en hönsbuljong tärning i grädden innan jag hällde över kycklingen. Blev väldigt gott, kommer garanterat göra igen. :)
Emelie