Gratinerad hummer med Västerbottensost

En gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.

Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt0.82 g
Kolhydrater5 g
Protein21 g
Kommentarer
35 stTillsätt de skurna bitarna hummer med 1msk concac , gratängsmeten och rör ihop. Fyll därefter skalen och gratinera. Lätt och vansinnigt gott !
Kerstin
Fantastiskt gott!
Jeanette
Ska det vara kokt hummer?
Mats
Hej Mats! Ja, det brukar vi använda, också lättast att få tag på. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej, går denna rätt att förbereda? Johanna
Malin
Hej Johanna. Tidigare samma dag som man äter hummern så går det att förbereda detta. -Klyv hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. -Plocka ur köttet ur stjärt och leder och klor. Ta bort magsäcken från skalhalvorna, den sitter längst upp i huvudet, närmast känselsprötet. -Skär hummerköttet i ca 1 cm stora bitar. Ställ hummerskalen i en ugnsform. Fördela köttet i hummerskalen. Ställ ugnsformen med hummern i kylen sedan. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Till Daniel som sa att det tog 2 timmar. Jag gjorde precis 8st mao 16 halvor. Allt som allt tog det under en timma. Började 19:00 och serverade 20:00. Valde dock att blanda köttet och såsen och sedan lägga i skalen. Blev galet bra!
Mathias
Glöm 30 minuter! Det tog mig minst 2 timmar och då med ambition att göra det gott och snyggt. Det blev mycket jobb för lite mat men riktigt gott. Tyskt riesling vin passade utmärkt.
Daniel
Hej Daniel! Ja det är lite jobb att dela och plocka ur hummern och få till det snyggt, men härligt att höra att det var värt allt arbete du lade ner. Vi har justerat tillagningstiden något. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Klassiker! Valde dock att dra ned på gräslöken för att inte ta överhanden över hummersmaken.
Peter
En återkommande favorit på Nyårsafton, om vi firar hemma 🍾
Ann sofie
Bank ID för att skriva en kommentar? Löjligt. Hursomhelst så är denna väldigt god och jag skall göra den i år igen. Riktigt bra recept och enkelt är det! :D
Nivea
Supergott och ska göra den i år igen😋
Brigitte