Pajskal i långpanna - päron & ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pajskal i långpanna - päron & ost

Ett roligt och matigt recept på paj. Baka ihop ett pajskal och gör en fyllning av päron och ost och grädda sedan pajen i ugnen. Himmelskt gott och enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  6. Fyllning - päron & ost: Skär rökt/kokt skinka i cm- stora tärningar. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
  7. Vispa ihop äggstanningen med kvarg lätt.
  8. Fördela skinktärningar och ädelost (grovriven) i pajskalet. Häll på äggstanningen. Fördela päronskivorna överst. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajskal
  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 1/2 msk vatten
Äggstanning
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Päron & ost
  • 500 g rökt/kokt skinka
  • 2 fasta päron
  • 1 burk kvarg lätt (à 2 1/2 dl, 1%)
  • 200 g grovriven ädelost
Lägg till i inköpslistan