Gratäng med endiver och gorgonzola

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gratäng med endiver och gorgonzola

Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Gratäng med endiver och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
6 - 8 medelstora endiver
6 - 8 skivor rökt eller kokt skinka
150 g gorgonzola
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:15:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Delikatess från Flandern, Witloof [vittlååf]. Intressant beska! Lageröl eller vitt fruktigt vin funkar fint till

    Bert

  • Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

  • Carpaccio på prosciutto med burrata
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade fikon
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampfritatta med gorgonzola
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad