Ett enkelt recept på underbar, hemgjord marmelad med smak av citrus. Du gör citrusmarmeladen av apelsin, citron, grapefrukt och syltsocker. Perfekt att ta fram och servera till rostat bröd med ost!
Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carina
2021-11-22Jättegod marmelad! Väldigt lätt att göra!
Maria
2021-04-25Det är så dumt att ta bort det vita från citrusen när det är det som ger gelén. Man kan enkelt göra marmelad med vanligt socker om man helt enkelt använder HELA citrusfrukten Och varför pressa saften, då kastar man massor av gott som är en del av den riktiga citrusmarmaladen. Använd allt inkl kärnorna när du gör marmelad. De blir vansinnigt goda när de fått koka länge och går utmärkt att äta.
Christina
2021-03-10Har använt det här receptet i flera år nu och blir alltid lika nöjd. Har lärt mig att ha ca 8- 9 dl vätska till 1 kg syltsocker. (Dansukker). Har använt andra syltsocker också, men jag inbillar mig att det här fungerar bäst för mig. Jag brukar låta skalen koka ungefär 20 min med låg värme, precis så att vätskan sjuder och med locket lite på glänt.