Citrusmarmelad med ingefära

19
3
Citrusmarmelad med ingefära

Bittersöt marmelad gjord på tre sorters citrusfrukter; apelsin, grapefrukt och citron. Den bittra smaken balanseras fint av en rejäl dos färsk ingefära. Och med syltsocker är det lätt att få den rätta konsistensen. Citrusmarmeladen gillar scones och rostat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Citrusmarmelad med ingefära

Ingredienser

2 l
600 g apelsiner
1 grapefrukt
400 g citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
1/2 dl riven ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Gunilla

2023-01-23

Den blev jättegod! Jag kanske inte hade exakt samma mängder av varje frukt. Men jag hade i två Pomeranser. / Kerstin

Helena

2022-03-15

Jätteenkelt att göra och så himla god, frisk, lagom besk och söt Helena

Eva-marie

2020-03-05

Enkelt och mycket gott

Näringsvärde per portion

Energi 969 KJ / 228 kCal
Fett 1 g
Salt 6 g
Kolhydrater 56 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden