UNDER 45 MIN | Medel

Citrusmarmelad med ingefära

Bittersöt marmelad gjord på tre sorters citrusfrukter; apelsin, grapefrukt och citron. Den bittra smaken balanseras fint av en rejäl dos färsk ingefära. Och med syltsocker är det lätt att få den rätta konsistensen. Citrusmarmeladen gillar scones och rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta apelsiner, grapefrukt och citroner väl i varmt vatten. Torka dem och skär bort ändarna. 
  2. Skär citrusfrukterna i klyftor och ta bort ev kärnor. Mixa i en matberedare till ett fint hack.
  3. Koka upp det mixade med vatten, syltsocker och ingefära i en stor kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då. Ta bort ev skum som bildas efter hand med en hålslev.
  4. Låt svalna något. Häll marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Låt svalna helt och förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: 2 l
  • 600 g apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • 400 g citroner
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • 1/2 dl riven ingefära

Näringsvärde
Per portion

Energi 969 kJ / 228 kCal