Citrusmarmelad med ingefära

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
8
Citrusmarmelad med ingefära

Bittersöt marmelad gjord på tre sorters citrusfrukter; apelsin, grapefrukt och citron. Den bittra smaken balanseras fint av en rejäl dos färsk ingefära. Och med syltsocker är det lätt att få den rätta konsistensen. Citrusmarmeladen gillar scones och rostat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Citrusmarmelad med ingefära

Ingredienser

2 l
600 g  apelsiner
1   grapefrukt
400 g  citroner
4 dl  vatten
1 kg  syltsocker
1/2 dl  riven ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Vanligt strösocker alltså

Caroline

2024-02-04

Hej Caroline! I det här receptet behövs det syltsocker. Syltsockret innehåller pektin som får marmeladen att stelna.

Redaktionen

2024-02-05

Kan man inte göra den med bara socker? Behöver mängden socker justeras isf, att koktiden blir en annan förstår jag ju.

Caroline

2024-02-04

Jättegod marmelad.

Rigmor elisabet

2023-04-21

Näringsvärde per portion

Energi969 KJ / 228 kCal
Fett0.1 g
Salt0.06 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Citrusmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga