Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grape- och marängpaj

Denna underbara, sötsyrliga efterrätt går inte att tacka nej till! Den krispiga, söta marängen står i perfekt kontrast till den syrliga, goda grapekrämen. Servera din vackra grape- och marängpaj lätt avsvalnad så kommer smakerna till sin rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman matfett och mjöl i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 225°C, 10-15 min.
  2. Kräm: Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Häll krämen i pajskalet.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd i sockret. Bred eller spritsa ut marängen på pajen. Grädda i 200°C, ca 10 min. Servera pajen lätt avsvalnad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk vatten
Kräm
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl pressad grapefruktsaft
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 50 g smör
Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden