Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng

Ett lyxigt recept på härlig kanel- och lingonpaj med lingonmaräng. Du gör efterrätten av bland annat smör, mjöl, ägg, lingon, socker, kanel och gelatinblad. Servera den utsökta pajen med glass eller grädde!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

150 g  smör (kallt)
4 dl  vetemjöl
1/2 dl  florsocker
1 krm  salt
1   äggula

Kompott

250 g  lingon
1 dl  strösocker
1   kanelstång
2   gelatinblad

Lingonmaräng

1/2 dl  vatten
1 1/3 dl  strösocker
2   äggvitor
1 1/2 msk  strösocker (till äggvitorna)
100 g  frysta lingon
salt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och servera med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och servera med mjölkfria produkter.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kanel- och lingonmarmelad
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bubblig lingondrink med kanel och ingefära
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tryfflar med anchochili och choklad
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonglass
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt salt sill med punschgelé
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon med kolasås, glass och havreflarn
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga