Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng
Ett lyxigt recept på härlig kanel- och lingonpaj med lingonmaräng. Du gör efterrätten av bland annat smör, mjöl, ägg, lingon, socker, kanel och gelatinblad. Servera den utsökta pajen med glass eller grädde!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
150 g smör (kallt)
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 krm salt
1 äggula
Kompott
250 g lingon
1 dl strösocker
1 kanelstång
2 gelatinblad
Lingonmaräng
1/2 dl vatten
1 1/3 dl strösocker
2 äggvitor
1 1/2 msk strösocker (till äggvitorna)
100 g frysta lingon
salt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 bitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer