Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng
![Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17982/cf_259/kanel-_och_lingonpaj_med_lingonmarang.jpg)
Ett lyxigt recept på härlig kanel- och lingonpaj med lingonmaräng. Du gör efterrätten av bland annat smör, mjöl, ägg, lingon, socker, kanel och gelatinblad. Servera den utsökta pajen med glass eller grädde!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
![Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17982/cf_259/kanel-_och_lingonpaj_med_lingonmarang.jpg)
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
150 g smör (kallt)
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 krm salt
1 äggula
Kompott
250 g lingon
1 dl strösocker
1 kanelstång
2 gelatinblad
Lingonmaräng
1/2 dl vatten
1 1/3 dl strösocker
2 äggvitor
1 1/2 msk strösocker (till äggvitorna)
100 g frysta lingon
salt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och servera med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och servera med mjölkfria produkter.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 bitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer