Italiensk maräng

Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
4
Italiensk maräng

Härlig italiensk maräng som är utsökt med till exempel en citrontarte. Vispa ihop äggvitor, socker, citronjuice och varm sockerlag och klicka eller spritsa ut på pajen. Grilla i ugn eller med gasolbrännare för att få färg på marängen före servering.

Italiensk maräng

Ingredienser

1 sats
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Kan man spritsa marängen ett par timmar i förväg? Håller den sig?

Sabrije

2020-05-29

Hej Sabrije! Ja, ett par timmar innan gå bra och bränn gärna av den då också. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-01

Hej! Kan man göra marängen i förväg, alltså innan den ska spritsas ut på

Åsa

2020-05-24

Hej Åsa! Du kan frysa in den italienska marängen (gärna i en spritspåse och se till att den är lufttät) tills du ska använda den. Den håller sig bra i minst ett par dagar i frysen men, som det mesta som man bakar så är även italiensk maräng som godast direkt efter den görs. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-05-28

Hej Lars-Olle! Det här är inget recept på vanliga maränger utan denna ska var lös/mjuk inuti. När man gräddar maränger då har man låg temperatur och gräddar tills marängerna är nästan eller är torra invändiga. Lycka till!

Redaktionen

2014-08-05

Testa liknande recept

Pinjenötstoppar med citron och choklad
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumsiga maränger
Betyg 3.7 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Farmor Zarahs äppelmaräng
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga