Italiensk maräng
Härlig italiensk maräng som är utsökt med till exempel en citrontarte. Vispa ihop äggvitor, socker, citronjuice och varm sockerlag och klicka eller spritsa ut på pajen. Grilla i ugn eller med gasolbrännare för att få färg på marängen före servering.
Ingredienser
1 sats
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man spritsa marängen ett par timmar i förväg? Håller den sig?
Sabrije
2020-05-29Hej Sabrije! Ja, ett par timmar innan gå bra och bränn gärna av den då också. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-01Hej! Kan man göra marängen i förväg, alltså innan den ska spritsas ut på
Åsa
2020-05-24Hej Åsa! Du kan frysa in den italienska marängen (gärna i en spritspåse och se till att den är lufttät) tills du ska använda den. Den håller sig bra i minst ett par dagar i frysen men, som det mesta som man bakar så är även italiensk maräng som godast direkt efter den görs. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-28Hej Lars-Olle! Det här är inget recept på vanliga maränger utan denna ska var lös/mjuk inuti. När man gräddar maränger då har man låg temperatur och gräddar tills marängerna är nästan eller är torra invändiga. Lycka till!
Redaktionen
2014-08-05