Italiensk maräng

58
4
Italiensk maräng

Härlig italiensk maräng som är utsökt med till exempel en citrontarte. Vispa ihop äggvitor, socker, citronjuice och varm sockerlag och klicka eller spritsa ut på pajen. Grilla i ugn eller med gasolbrännare för att få färg på marängen före servering.

Italiensk maräng

Ingredienser

1 sats
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Sabrije

2020-05-29

Kan man spritsa marängen ett par timmar i förväg? Håller den sig?

Redaktionen ICAse

2020-06-01

Hej Sabrije! Ja, ett par timmar innan gå bra och bränn gärna av den då också. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Åsa

2020-05-24

Hej! Kan man göra marängen i förväg, alltså innan den ska spritsas ut på

Redaktionen ICAse

2020-05-28

Hej Åsa! Du kan frysa in den italienska marängen (gärna i en spritspåse och se till att den är lufttät) tills du ska använda den. Den håller sig bra i minst ett par dagar i frysen men, som det mesta som man bakar så är även italiensk maräng som godast direkt efter den görs. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2014-08-05

Hej Lars-Olle! Det här är inget recept på vanliga maränger utan denna ska var lös/mjuk inuti. När man gräddar maränger då har man låg temperatur och gräddar tills marängerna är nästan eller är torra invändiga. Lycka till!