Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng

Har du en röd vinbärsbuske på tomten och inte vet vad du ska göra av alla bären? Testa Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng. Fluffig, fräsch och underbar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen full effekt (max 800 W), ca ½ min.
  3. Tillsätt mjöl, socker och salt. Rör i äggulan. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 8 port). Grädda pajskalet i ca 10 min.
  4. Fyllning: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ca 1 min. Blanda i vinbären.
  5. Sänk ugnen till 150°C. Häll smeten i pajformen. Grädda i ca 30 min.
  6. Servera pajen lätt avsvalnad överpudrad med florsocker och ev med en klick vaniljglass till.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 l röda vinbär
Garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?