UNDER 15 MIN | Enkel

Banana split bowl

Dessert till frukost? Så klart du kan äta det, med viss modifikation… Prova en beroendeframkallande frukostvariant av den omtyckta desserten banana split. Byt glass mot yoghurt och chokladsås mot chokladgranola samt lönnsirap. Men bananen är sig lik!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och dela bananen på längden. 
  2. Fördela yoghurten i skålar.
  3. Toppa med banan, granola, kakaonibs och kokoschips. Ringla över lönnsirapen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smörstek bananen och ringla över lönnsirap mot slutet av stekningen för extra lyx och en karamellig smak!

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 banan
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl granola (gärna chokladsmak)
  • 1 msk kakaonibs
  • 1/2 dl rostade kokoschips
  • 1 msk lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 1976 kJ / 478 kCal