Grand aioli med grönsaker och grillad tonfisk

Grand aioli med grönsaker och grillad tonfisk är som bäst när säsongens primörer är som finast. Gör en stor skål aioli och servera med färska och kokta grönsaker, krämiga kokta ägg, gott bröd och grillad tonfisk. Denna plockmiddag går att variera efter både smak, tycke och säsong!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Aioli
1 ägg
2 vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
3 dl neutral rapsolja
salt
peppar
1 kronärtskocka
1/2 citron
500 g färskpotatis
4 ägg
1 förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk salt (till tonfisken)
1 msk olja
1 romanesco eller blomkål
1 knippe färsk lök
1 knippe späda morötter
150 g vax- eller gröna bönor
150 g sockerärtor
2 gemsallad
1 baguette
Gör så här
00:40:00
00:06:00
00:03:00
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5305 KJ / 1267 kCal
Fett81 g
Salt2.4 g
Kolhydrater83 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer