Gräddig köttfärssås med tagliatelle
Hur gör man en klassisk köttfärssås ännu godare? Man tillsätter grädde såklart! Den här underbart krämiga såsen är lätt som en plätt, då du både steker och kokar allt i samma gryta. Såsen tar smak av vitlök och timjan och serveras med tagliatelle.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
salt och peppar
2 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ca 1 msk japansk soja
1/2 msk majsstärkelse
Pasta
4 port tagliatelle
Sallad
2 morötter
1/2 rödlök
1/2 romansallad
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
För lite mer smak i såsen kan man tillsätta lite dijonsenap eller en köttbuljongtärning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3322 KJ / 794 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer
Mycket smaklöst. Fick tillsätta soja och köttbuljong för att ens få smak!
Elin
2024-05-22Som tomat-allergiker är jag intresserad av att höra ett omdöme som inte är tolkat baserat på ett gäng tomat-älskare.
Emma
2023-01-18Tillsatte soja, kalvfond, tomatpuré, en gul lök och cayennepeppar, smakade bra!
Elsa
2022-04-07