Gräddig köttfärssås med tagliatelle

46
3
Gräddig köttfärssås med tagliatelle

Hur gör man en klassisk köttfärssås ännu godare? Man tillsätter grädde såklart! Den här underbart krämiga såsen är lätt som en plätt, då du både steker och kokar allt i samma gryta. Såsen tar smak av vitlök och timjan och serveras med tagliatelle.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Gräddig köttfärssås med tagliatelle

Ingredienser

4 portioner

Köttfärssås

ca 500 g
nötfärs
1 msk
olja
-
salt och peppar
2 tsk
timjan
1
vitlöksklyfta
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse

Pasta

4
port tagliatelle

Sallad

2
morötter
1/2
rödlök
1/2
romansallad
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
olivolja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

För lite mer smak i såsen kan man tillsätta lite dijonsenap eller chilisås.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Richard

2020-11-08

Du får mer smak om du sväljer luft

Hanna

2020-01-14

Smaklöst. Rekommenderar inte.

Johanna

2016-09-13

Det var gott, men vi tillsatte lite ketchup i såsen!

Näringsvärde per portion

Energi 3322 KJ / 794 kCal
Fett 46 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept