Färscurry masala med syrlig gurka

18
5
Färscurry masala med syrlig gurka

Att krydda maten ordentligt är A och O i matlagning! Kvällens smaksättare ger dig massor av härliga smaker från Indien, och curryn blandas fint mot det milda i crème fraichen och mjölken. Blandfärsen blir saftig när den tillagas i grytan, och du äter allt ihop med ris och gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Färscurry masala med syrlig gurka

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
1/2 msk
olja
500 g
blandfärs
3 msk
kryddmix curry masala (mild)
2 dl
crème fraiche
1 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
1
gurka
1
lime

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.  
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av curryn med lite mangochutney.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Kim

2021-04-24

Snabbt och lämpar sig bra som barnmat.

Terese

2021-04-08

Ätbart men gör inte rätten igen. En av oss gillar inte curry.

Jennie

2021-04-07

Inte alls god, ingen av oss kunde äta upp trots att vi extrakryddade. Blandfärsen avgav massor av fett som inte blandade sig med vare sig creme fraiche eller ris. En fet hinna i både munnen och på tallriken och i stekpannan. Däremot den person i familjen som lagade detta med samma ingredienser fast med vegofärs var jättenöjd och tyckte det var smakrikt och allt blandade sig.

Näringsvärde per portion

Energi 2881 KJ / 688 kCal
Fett 36 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept