Färscurry masala med syrlig gurka
Att krydda maten ordentligt är A och O i matlagning! Kvällens smaksättare ger dig massor av härliga smaker från Indien, och curryn blandas fint mot det milda i crème fraichen och mjölken. Blandfärsen blir saftig när den tillagas i grytan, och du äter allt ihop med ris och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1/2 msk olja
500 g blandfärs
3 msk kryddmix curry masala (mild)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
1 gurka
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2881 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Salt1.3 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Kommentarer
Snabbt och lämpar sig bra som barnmat.
Kim
2021-04-24Ätbart men gör inte rätten igen. En av oss gillar inte curry.
Terese
2021-04-08Inte alls god, ingen av oss kunde äta upp trots att vi extrakryddade. Blandfärsen avgav massor av fett som inte blandade sig med vare sig creme fraiche eller ris. En fet hinna i både munnen och på tallriken och i stekpannan. Däremot den person i familjen som lagade detta med samma ingredienser fast med vegofärs var jättenöjd och tyckte det var smakrikt och allt blandade sig.
Jennie
2021-04-07