Gotlandslimpa

Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Gotlandslimpa

Mustig råglimpa med sirap och pomerans. Låt en enkel fördeg stå över natten. Nästa dag knådar du ihop resterande ingredienser och bakar ut limpor som penslas med sirap och kaffe för fin smak och färg.

Gotlandslimpa

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

9 dl rågsikt (9 dl motsvarar 500 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)

Dag 2

50 g färsk jäst
2 msk vatten
3 msk malda pomeransskal
2 msk mörk sirap eller brödsirap
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 600 g)

Pensling

1 msk mörk sirap eller brödsirap
1 msk kaffe

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:40:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jag hadefått receptet av en väninna

    Anna-lena

  • Väldigt gott bröd men blev utan kryddor

    Evelina

  • Så gott bröd och relativt enkelt, bara man planerar. Men varför känns det som man äter sand? Är det pomeransen som är så knastrig?

    Annelie

    Hej Annelie! Ursäkta sent svar. Hmm.. tyvärr svårt att veta varför du upplevde sen som lite sandig i konsistensen. Det kan mycket väl ha varit pomeransen. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Malin. Tänk ungefär 12 timmar. +/- några timmar har ingen större betydelse.

    Jesper

  • Malin. Det har ingen betydelse när på kvällen du skållar degen.

    Maria

  • Limpan är jättegod. Det blir för stora limpor med två. Jag delade upp degen på tre o det blev lagom brödskivor

    Ragnhild

  • Jag ska testa att baka detta bröd nu till jul. Men hur många timmar är de som gäller? Det står över natten. Men frågan är om man gör degen vid åtta eller elva på kvällen liksom.? Snälla hjälp mej.

    Malin

  • I min ugn räckte det med 35 min. Jättegott bröd. Nästa gång ska jag pröva att göra limpor istället.

    Barbro

  • Älskar dettambröd, går inte att va utan på julen. Har annars bakat med bara rågsikt, testar nu med vetemjöl special.

    Liz

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad per bröd.
Energi8541 KJ / 2041 kCal
Fett9.6 g
Kolhydrater411.3 g
Protein64.6 g

Testa liknande recept

  • Klassisk gotlandslimpa
    Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavring
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sirapslimpa
    Betyg 4.5 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd
    Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pomeransbröd
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftigt matbröd med överblivet kaffe
    Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad