Gösrulle med lax i apelsinmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gösrulle med lax i apelsinmarmelad

Tilltalande recept på gösrulle med lax i apelsinmarmelad. Fisken blir fenomenal med frisk smak av apelsin. Rätten ser mycket elegant ut på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Riv skal och pressa juice av apelsinen. Skär laxen i cm-tjocka remsor. Marinera dem i apelsinjuice, -skal och salt i ca 30 minuter.
  3. Skiva gösfiléerna på längden så att det av en filé blir två tunnare delar. (Används abborre behöver de oftast inte delas då de redan är tunna.) "Byxa" ev fisken, se Tips! Olja en bit aluminiumfolie och lägg på 1 filé. Salta och peppra.
  4. Lägg 1 laxremsa på den vita fisken. Strö över apelsinskal från marinaden. Rulla ihop så att laxen hamnar i mitten. Vik ihop aluminiumfolien likt en tät smällkaramell. Upprepa med resten av filéerna.
  5. Lägg foliepaketen i en form och fyll formen upp till kanten med kokande vatten. Ställ i ugnen i 15-20 minuter, tills innertemperaturen är ca 55°C.
  6. Ta ut och låt vila en stund. Ta bort folien och skär fiskrullen tvärs över i 2-3 cm tjocka skivor. Droppa färskpressad citronjuice över. Servera gärna tillsammans med grönsaker och olivolja eller majonnäs.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och ägg. (Uteslut majonnäs till serveringen vid äggallergi eller använd specialprodukt.)

Tips

Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g gös-, hajmals- eller abborrfiléer
  • 150 g laxfilé (skinn och benfri)
  • skal och juice av 1 apelsin
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • olivolja
  • citron till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden