Gösrulle med lax i apelsinmarmelad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gösrulle med lax i apelsinmarmelad

Tilltalande recept på gösrulle med lax i apelsinmarmelad. Fisken blir fenomenal med frisk smak av apelsin. Rätten ser mycket elegant ut på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Gösrulle med lax i apelsinmarmelad

Ingredienser

8 portioner
800 g  gös-, hajmals- eller abborrfiléer
150 g  laxfilé (skinn och benfri)
skal och juice av 1   apelsin
2 krm  salt
vitpeppar
olivolja
citron till servering

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och ägg. (Uteslut majonnäs till serveringen vid äggallergi eller använd specialprodukt.)

Gör så här

Tips

Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi670 KJ / 160 kCal
Fett7 g

Testa liknande recept

Senaps- och dragonmarinerad abborre
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga