Gösrulle med lax i apelsinmarmelad

Tilltalande recept på gösrulle med lax i apelsinmarmelad. Fisken blir fenomenal med frisk smak av apelsin. Rätten ser mycket elegant ut på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Ingredienser
8 portioner
800 g gös-, hajmals- eller abborrfiléer
150 g laxfilé (skinn och benfri)
skal och juice av 1 apelsin
2 krm salt
vitpeppar
olivolja
citron till servering
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein och ägg. (Uteslut majonnäs till serveringen vid äggallergi eller använd specialprodukt.)
Gör så här
Tips
Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi670 KJ / 160 kCal
Fett7 g
Kommentarer