Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

En delikat rätt som är utmärkt på buffébordet. Laxfilén marineras i en syrlig citrusmarinad innan du lägger den i skivor på ett fat. Strö över salt och peppar följt av dill, pepparrot och krispiga rädisor. Ätliga blommor ger en extra lyxig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys laxen i minst 2 dygn. Skär den halvtinad i så tunna skivor som möjligt.
  2. Blanda olivolja med vinäger och färskpressad citron- och apelsinjuice.
  3. Häll marinaden över laxen. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme.
  4. Lägg laxskivorna på ett fat. Strö flingsalt eller salt och nymalen svartpeppar över.
  5. Fördela riven pepparrot, dill och skivade rädisor över. Garnera gärna med ätliga blommor (violer).

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg laxfilè (mittbit)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 citroner
  • 3 apelsiner
  • 1,8 tsk flingsalt eller salt (1 3/4 flingsalt motsvarar ca 1 tsk salt)
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 dl plockad dill
  • 2 dl skivade rädisor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1410 kJ / 337 kCal
Läs mer om näringsvärden