Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

En delikat rätt som är utmärkt på buffébordet. Laxfilén marineras i en syrlig citrusmarinad innan du lägger den i skivor på ett fat. Strö över salt och peppar följt av dill, pepparrot och krispiga rädisor. Ätliga blommor ger en extra lyxig känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  laxfilè (mittbit)
1 1/2 dl  olivolja
2 msk  vitvinsvinäger
3   citroner
3   apelsiner
1 4/5 tsk  flingsalt eller salt (1 3/4 flingsalt motsvarar ca 1 tsk salt)
1 krm  nymalen svartpeppar
1 dl  riven pepparrot
1 dl  plockad dill
2 dl  skivade rädisor

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott. Men det gick lika bra att använda redan frysta laxfiléer, särskilt om det inte var lika många gäster till maten.

Gunnel

2012-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1410 KJ / 337 kCal

Testa liknande recept

Sojamarinerad lax med avokado och rädisor
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdsböckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtartar med äpple och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga