Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill
En delikat rätt som är utmärkt på buffébordet. Laxfilén marineras i en syrlig citrusmarinad innan du lägger den i skivor på ett fat. Strö över salt och peppar följt av dill, pepparrot och krispiga rädisor. Ätliga blommor ger en extra lyxig känsla.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg laxfilè (mittbit)
1 1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 citroner
3 apelsiner
1 4/5 tsk flingsalt eller salt (1 3/4 flingsalt motsvarar ca 1 tsk salt)
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl riven pepparrot
1 dl plockad dill
2 dl skivade rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1410 KJ / 337 kCal
Kommentar
Riktigt gott. Men det gick lika bra att använda redan frysta laxfiléer, särskilt om det inte var lika många gäster till maten.
Gunnel
2012-04-13