Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

En delikat rätt som är utmärkt på buffébordet. Laxfilén marineras i en syrlig citrusmarinad innan du lägger den i skivor på ett fat. Strö över salt och peppar följt av dill, pepparrot och krispiga rädisor. Ätliga blommor ger en extra lyxig känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  laxfilè (mittbit)
1 1/2 dl  olivolja
2 msk  vitvinsvinäger
3   citroner
3   apelsiner
1 4/5 tsk  flingsalt eller salt (1 3/4 flingsalt motsvarar ca 1 tsk salt)
1 krm  nymalen svartpeppar
1 dl  riven pepparrot
1 dl  plockad dill
2 dl  skivade rädisor

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott. Men det gick lika bra att använda redan frysta laxfiléer, särskilt om det inte var lika många gäster till maten.

Gunnel

2012-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1410 KJ / 337 kCal

Testa liknande recept

Sojamarinerad lax med avokado och rädisor
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdsböckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga