Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rommarinerad apelsinsallad med sorbet

Rommarinerad apelsinsallad med sorbet är en delikat och mycket smakfull efterrätt med intressanta smaker. Rommen i apelsinsalladen tillsammans med den fräscha apelsinsorbeten är en otroligt lyckad kombination och en höjdare att avsluta middagen med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj 1/4 av apelsinerna till salladen noga i ljummet vatten. Riv av skalet, gärna med ett s.k. sestjärn till långa remsor.
  2. Skala resten av apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat.
  3. Koka vatten, socker och nejlikor i en kastrull till en simmig lag. Låt lagen kallna och blanda med rom och apelsinskal.
  4. Skeda lagen över apelsinerna och låt stå kallt minst 2 timmar.
  5. Sorbet: Halvera och pressa saften ur apelsiner och citron. Mät till 2 dl (för 8 port). Blanda saften med sockret.
  6. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum, gärna med elvisp. Blanda äggvitorna med citrussaften. Frys blandningen i glassmaskin eller i en bunke. Fryser man i bunke måste sorbeten röras med elvisp med ca 30 minuters mellanrum tills den är frusen.
  7. Lägg upp apelsinerna på tallrikar. Garnera med myntakvist och servera med sorbeten.

Tips

Det finns även god sorbet att köpa färdig om tiden känns knapp för att hinna göra egen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 apelsiner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 nejlikor
  • 1/2 dl mörk rom (1/2 dl rom kan bytas mot 2 msk pressad saft av citron)
Garnering
  • myntakvistar
Sorbet
  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 äggvitor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer