Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekta abborrfiléer

För dig som gillar fisk så är stekta abborrfiléer definitivt någonting att testa på! Stek abborren i lite vetemjöl och citronpeppar och avnjut sedan fisken tillsammans med kokt potatis. Enkelt och jättegott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Byxa abborrfiléerna dvs skär bort benen i mitten på filén med en vass kniv så att filén ser ett som ett y eller ett par byxor.
  2. Blanda vetemjölet med salt och citronpeppar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborrfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det börjar bli ljusbrunt och slutat skumma läggs filéerna i och får steka på medelstark värme, ca 3 min per sida. Servera de nystekta abborrfiléerna med potatismos, bearnaisesås, soja och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g abborrfiléer
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
Till stekning
  • 2 1/2 msk margarin eller smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?