Gösfilé med tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gösfilé med tomatsås

En god och härlig fiskrätt med tomatsås. Koka gösfilé och laga till en smarrig tomatsås. Servera den kokta gösen och tomatsåsen tillsammans med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela löken i mindre bitar. Grovhacka tomaterna.
  2. Mixa lök och tomat med tomatpuré, vinäger och socker i mixer/matberedare till en slät sås. Koka upp såsen. Varmhåll den till serveringen.
  3. Koka upp vattnet med saltet. Mät filéerna med fiskstickan; är de 1 cm tjocka blir "koktiden" 3 minuter, är de 2 cm tjocka blir "koktiden" 9 minuter.
  4. Dra kastrullen med det kokande vattnet från värmen. Lägg ner filéerna. Lägg på locket, låt stå så enligt den angivna "koktiden". Ta upp.
  5. Grovhacka basilikabladen. Vänd ner dem i såsen. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g gösfilé (stora filéer)
  • 4 schalottenlökar
  • 4 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk socker
  • 3 l vatten
  • 4 msk salt
  • 20 basilikablad
  • salt och peppar
  • kokt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan