Ädelostsallad med gulbetor

1
0
Ädelostsallad med gulbetor

Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.

Skriv ut
Ädelostsallad med gulbetor

Ingredienser

4 portioner
2
gulbetor
10
rädisor
1
schalottenlök
1 dl
gula russin
1 dl
äppelmust
1 msk
äppelcidervinäger
1/2 dl
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
2
hjärtsalladshuvuden
2 st
milda ädelostar (à 140 g)

Till servering

surdegsbröd

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg, förutsatt att lämpligt bröd serverast till.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 446 kCal
Fett 34 g
Salt 2.66 g
Kolhydrater 18 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept