Ädelostsallad med gulbetor
Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.
Ingredienser
4 portioner
2 gulbetor
10 rädisor
1 schalottenlök
1 dl gula russin
1 dl äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
2 st milda ädelostar (à 140 g)
Till servering
surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett34 g
Salt2.66 g
Kolhydrater18 g
Protein16 g
Kommentarer