Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ädelostsallad med gulbetor

Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gulbetorna. Ansa och skölj rädisorna.
  2. Hyvla gulbetor och rädisor mycket tunt, gärna på en mandolin. Lägg skivorna i iskallt vatten ca 15 - 20 minuter. Häll av vattnet från skivorna ordentligt i ett durkslag precis innan salladen blandas.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Koka upp lök och russin i äppelmust och vinäger.
  5. Tillsätt rapsolja och smaksätt med salt och peppar.
  6. Ansa salladen och lossa salladsbladen från varandra.
  7. Bryt osten i mindre bitar.
  8. Lägg sallad, gulbetor och rädisor på ett fat, toppa med ost och skeda över dressingen.
  9. Till servering: Servera gärna med bröd.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg, förutsatt att lämpligt bröd serverast till.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gulbetor
  • 10 rädisor
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl gula russin
  • 1 dl äppelmust
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 2 st milda ädelostar (à 140 g)
Till servering
  • surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1867 kJ / 446 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer