Ädelostsallad med gulbetor

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Ädelostsallad med gulbetor

Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.

Ädelostsallad med gulbetor

Ingredienser

4 portioner
2   gulbetor
10   rädisor
1   schalottenlök
1 dl  gula russin
1 dl  äppelmust
1 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  rapsolja
salt
svartpeppar
2   hjärtsalladshuvuden
2 st  milda ädelostar (à 140 g)

Till servering

surdegsbröd

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg, förutsatt att lämpligt bröd serverast till.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett34 g
Salt2.66 g
Kolhydrater18 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Gulbetssallad med getost på salladsblad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbssmoothie med äppelmust och lime
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Champinjonburgare med flatbread och pumpaaioli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelbubbel
Betyg 2.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äpplig senap
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gorgonzolasås
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga