Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Gör egen Nötkorv med peppar och salt

Det här är ett korvrecept för dig som gärna gör din egen korv. Nötkorven fyller du med nötfärs kryddat med bland annat muskot, ingefära och paprikapulver. Det finurliga med hemlagad korv är att du kan experimentera fram till din egen favoritsmak och kryddning!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 17 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen väl med saltet ca 1 minut i en hushållsassistent.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna förutom potatismjöl och vatten.
  3. Rör ut potatismjölet i vattnet och blanda i färsen.
  4. Skölj fjälstret ordentligt och trä på korvhornet.
  5. Fyll fjälstren löst med korvsmeten och bind upp med steksnöre i önskad storlek.
  6. Lägg korvarna på ett fat och pudra dem med salt och ställ i kylen utan lock 24 timmar.
  7. Stek korven runt om på låg värme i matfett i en stekpanna till fin färg. Stek korven klar mitt i ugnen, 125˚C ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70˚C.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per korv.

Ingredienser

Portioner: 17 korvar
  • 1 1/3 kg nötfärs
  • 4 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm socker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 1/4 dl potatismjöl (1 1/4 dl motsvarar 100 g)
  • 3 1/2 dl vatten
  • ca 3 meter fjälster av gris
  • steksnöre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 991 kJ / 237 kCal