Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Betyg 4.1 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.

Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 färsk potatisgnocchi (à 400 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
300 g färsk salsiccia
400 g romanticatomater
2 förp vitost tärnad i olja, soltorkad tomat (à 100 g)

Till servering

gärna sallad

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Dra mig baklänges, denna uppskattades inte av någon i familjen. De var inte någon del som kändes fungera tillsammans. (Hoppas att någon annan tycker om den.)

    Patrik

  • Blev en hit med familjen men vi använde salsiccia-färs istället för korv och förstekte den innan. Hoppade över att blötlägga gnocchin och halverade mängden buljong.

    Maria

  • Helt ok smaker men blev inget speciellt.. åt till middag men lär inte bli igen..

    Jonas

  • Halverade mängden buljong så blev det riktigt gott.

    Mikael

  • Jättegott och mättande. Mer som en soppa med all vätska och vi tog mindre tomater och spenat.

    Helena

  • Väldigt gott men rätt simmigt för att kallas gratäng.

    Tony

  • Personligen tycker jag 5dl vätska är för mycket, simmigt. Eller är det en soppa? Då är det perfekt.

    Anders

  • Fantastiskt god! Skulle nog använda fond nästa gång istället för buljongtärning, den blandade inte ut sig helt

    Linnéa

  • Stekte korven först så jag såg den var genomstekt. 5 dl buljong !!!!!! Nej…. Tog 3 dl vispgrädde och 2 dl buljong. Var också mer generös med att krydda. Gnocchin behövdes inte alls blötläggas. Tog även med extra gulstrimmlad paprika. Hälften Feta och hälften Riccotaost./Sara

    Christina

  • Skivade och stekte korven lätt innan den åkte in i ugnen. Bytte vitosten mot lite överbliven gorgonzola. Gott!

    Karin

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi2727 KJ / 656 kCal
Fett28 g
Salt7 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Toscakaka med äpple och kanel
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad