Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 färsk potatisgnocchi (à 400 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
300 g färsk salsiccia
400 g romanticatomater
2 förp vitost tärnad i olja, soltorkad tomat (à 100 g)
Till servering
gärna sallad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi2727 KJ / 656 kCal
Fett28 g
Salt7 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stDra mig baklänges, denna uppskattades inte av någon i familjen. De var inte någon del som kändes fungera tillsammans. (Hoppas att någon annan tycker om den.)
Patrik
Blev en hit med familjen men vi använde salsiccia-färs istället för korv och förstekte den innan. Hoppade över att blötlägga gnocchin och halverade mängden buljong.
Maria
Helt ok smaker men blev inget speciellt.. åt till middag men lär inte bli igen..
Jonas
Halverade mängden buljong så blev det riktigt gott.
Mikael
Jättegott och mättande. Mer som en soppa med all vätska och vi tog mindre tomater och spenat.
Helena
Väldigt gott men rätt simmigt för att kallas gratäng.
Tony
Personligen tycker jag 5dl vätska är för mycket, simmigt. Eller är det en soppa? Då är det perfekt.
Anders
Fantastiskt god! Skulle nog använda fond nästa gång istället för buljongtärning, den blandade inte ut sig helt
Linnéa
Stekte korven först så jag såg den var genomstekt. 5 dl buljong !!!!!! Nej…. Tog 3 dl vispgrädde och 2 dl buljong. Var också mer generös med att krydda. Gnocchin behövdes inte alls blötläggas. Tog även med extra gulstrimmlad paprika. Hälften Feta och hälften Riccotaost./Sara
Christina
Skivade och stekte korven lätt innan den åkte in i ugnen. Bytte vitosten mot lite överbliven gorgonzola. Gott!
Karin