Gnocchi med brynt kaprissmör

Den färska potatispastan gnocchi utgör basen i denna snabba och smakrika rätt som för tankarna till Italien. Broccoli och spenat står för det gröna inslaget, brynt kaprissmör ger smak. Ät som huvudrätt eller ha som tillbehör till fågel, kött eller tofu.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi4004 KJ / 951 kCal
Fett53.4 g
Salt1.87 g
Kolhydrater95 g
Protein20.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stDet var gott och fräscht. Tog med viltkorv till vilket passade bra!
Jonas
Obs smör är gott
Martin
Obs lite protein
Cecilia
Överflöd av smör
Cecilia
Makalöst gott! En ny favorit. Om jag skulle ändra något vore det att ta lite lite mer salvia och kapris.
Peter
Fem stjärnor!
Eva
Ett litet jasså.
Anne brigitte
Supergott men hur länge skall kapris puttra för att öppna sig? Tycker det inte sker vissa gånger..?
Henrik
Hej Henrik! Det är tyvärr lite svårt att säga hur lång tid då det beror på värmen. Du behöver ha ganska hög värme samtidigt som du behöver passa så att smöret inte bränns. Om det är tillräckligt varmt så går det ganska snabbt. Hälsningar Elina
ICA-köket
Fantastiskt
Susanne
Fantastiskt gott! Parmesan och lite extra citron gjorde det extra smarrigt
Johanna