Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi

Finns ingenting som smakar bättre än tomatsås som man gör själv. Här får dessutom såsen lite sälta från kapris och hetta av sambal oelek. Servera tomatsåsen till gnocchi och stekt halloumi. Strö gärna över solrosfrön och rucola på toppen.

Ingredienser
2 portioner
1 schalottenlök
4 kvisttomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk kapris
1/2 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
400 g färsk gnocchi
200 g halloumi
1/2 msk olja
rucola
2 msk solrosfrön
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3701 KJ / 886 kCal
Fett46 g
Salt7 g
Kolhydrater72 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stJag gillade tanken med detta recept men hoppa över bönorna, kör linser istället och mixa med en blender innan man blandar ner gnocchin så blir det bättre. De vita bönorna tillförde ingenting och var rent äckliga dagen efter när man gör matlåda. Man måste även krydda upp detta mycket mer än receptet säger, tyckte den det var ganska mjäkigt. Det skulle funka att köra detta med köttbullar /pannbiff om man inte vill göra halloumi.
Therese
Märkligt att ni fortsätter skicka recept som innehåller färsk gnocchi i mejlet från min lokala butik, när det ALDRIG finns i butiken. Har hänt minst 3 gånger på kort tid nu.
Ulrika
Hej Ulrika! Prata gärna med personalen på din ICA och be dem ta in färsk gnocchi. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott, mustigt och mycket smaker. Loco BARBER, rött vin, kompletterade bra.
Gunnar