Glutenfritt pajskal med kokt potatis

Bästa glutenfria pajskalet för alla dina matpajer gör du på mjölmix och kokt potatis. Potatisen ger degen en lättarbetad och fin konsistens. Lite citron sätter en god smak, men den kan du välja bort om du vill. Med mjölkfritt margarin blir pajdegen dessutom laktosfri. Tips! Här finns en annan god glutenfri pajdeg på mandelmjöl.

Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsberäkningen är på en sats pajdeg.
Energi5772 KJ / 1379 kCal
Fett82 g
Salt3.88 g
Kolhydrater148 g
Protein12 g
Kommentarer
11 stFungerar jättebra med fast potatis. Jag tar hälften Lailas blå mix och fyller på med Sempers grova för att få med lite mer fibrer även om potatisen också ger det. Jättebra och lättarbetat recept!
Rigmor
Spelar det någon roll vilken typ av potatis man har? Fast eller mjölig?
Felicia
Hej Felica! Jag har bara gjort på den fasta potatisen men jag kan inte se att det inte skulle fungera med mjölig också. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jätte bra recept😊👍
Gunilla