Hemgjord limoncello
Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
undefined
skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev jättebra och mycket gott. Jag värmde upp cironsaften och sockret så det blev upplöst, lät det svalna och hällde det sedan på vodkan och citronzest. Mycket enkelt och bra resultat.
Jenny
2024-03-22Blev över förväntan bra! Enkelt, snabbt och smidigt recept! Överraskande god. Smaken tog oss direkt tillbaka till Italien och sommarvärme!
Elisabeth
2024-03-16Supergod som fördrink i nyår. Fukta kanten på champagneglas och doppa det i smulade sockerkulor. Häll 4 cl Limoncello i varje glas och fyll på med krossad is blandat med ärligt guldpulver. Häll prosecco över och rör om. Festlig och rolig drink som smakar bra innan maten.
Veronica
2023-12-11