Hemgjord limoncello
Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
undefined
skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Hur ska skålen täckas över? Med plastfilm, kökshandduk eller något annat?
Matilda
2024-05-21Hej Matilda! Det går fint att täcka med plastfilm! Och tack för att du frågade, jag ska uppdatera receptet i fall fler undrar. Tack! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-21Blev jättebra och mycket gott. Jag värmde upp cironsaften och sockret så det blev upplöst, lät det svalna och hällde det sedan på vodkan och citronzest. Mycket enkelt och bra resultat.
Jenny
2024-03-22Blev över förväntan bra! Enkelt, snabbt och smidigt recept! Överraskande god. Smaken tog oss direkt tillbaka till Italien och sommarvärme!
Elisabeth
2024-03-16