Hemgjord limoncello

23
7
Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Hemgjord limoncello

Ingredienser

skal och saft av 6
ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl
ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Ann-sofie

2020-11-20

Har precis hämtat ut en hel låda med eko-citroner och använder de återigen till det här otroligt lätta och framförallt goda receptet på Limoncello. Perfekt avvägning av sötma och citronens friskhet!

Redaktionen ICAse

2020-11-23

Tack Ann-Sofie för din fina kommentar <3 så roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Anette

2020-07-11

Kan man använda sötningsmedel i stället för strösockret

Redaktionen ICAse

2020-07-13

Hej Anette! Det är inget vi har testat men det borde gå. Följ anvisningen på förpakcningen på sötningsmedelet. Om du testar göra det så är vi nyfikna på att höra hur det blev så kommentera gärna här igen i så fall! 😊 Hälsningar Elina

Svein

2019-07-23

Men: Hvorfor i all verden skal det være økologiske sitroner??? Dyrt, dårlig - og unødvendig!!!

Redaktionen ICAse

2019-08-05

Hej Svein! Ekologiska citroner används med fördel då skalet i konventionellt odlade citroner kan innehålla bekämpningsmedel. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept