Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort det yttersta av skalet från citronerna utan att det vita kommer med. Dela citronerna och pressa ut juicen.
  2. Lägg skal och juice i en stor bunke. Tillsätt grappa eller vodka och sockret. Rör tills sockret löses upp. Täck över. Låt stå i rumstemperatur 3 dagar.
  3. Sila av och häll på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylen.
  4. Servera limoncellon rejält kyld eller med en isbit.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
  • 4 dl ljus grappa (eller vodka)
  • 2 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer