Hemgjord limoncello
Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
undefined
skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir jättegott!!
Ann-sofi
2024-10-01Hur dåligt blir det om man gör på icke ekologiska citroner? Och var är bäst och förvara? Jag körde på ett recept och skulle va på lite kylt ställe och undvika ljus så ställde den i källaren med handduk över
Fredrik
2024-09-23Hej! Hur ska skålen täckas över? Med plastfilm, kökshandduk eller något annat?
Matilda
2024-05-21Hej Matilda! Det går fint att täcka med plastfilm! Och tack för att du frågade, jag ska uppdatera receptet i fall fler undrar. Tack! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-21