Hemgjord limoncello

Betyg 4.1 av 5.
86 personer har röstat
16
Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Hemgjord limoncello

Ingredienser

undefined
skal och saft av 6   ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl  ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
86 personer har röstat

Kommentarer

Blev jättebra och mycket gott. Jag värmde upp cironsaften och sockret så det blev upplöst, lät det svalna och hällde det sedan på vodkan och citronzest. Mycket enkelt och bra resultat.

Jenny

2024-03-22

Blev över förväntan bra! Enkelt, snabbt och smidigt recept! Överraskande god. Smaken tog oss direkt tillbaka till Italien och sommarvärme!

Elisabeth

2024-03-16

Supergod som fördrink i nyår. Fukta kanten på champagneglas och doppa det i smulade sockerkulor. Häll 4 cl Limoncello i varje glas och fyll på med krossad is blandat med ärligt guldpulver. Häll prosecco över och rör om. Festlig och rolig drink som smakar bra innan maten.

Veronica

2023-12-11

Testa liknande recept

Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersnaps
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Citrus- och saffranssnaps
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsnaps
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga