Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2016
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Ann-sofie
2020-11-20Har precis hämtat ut en hel låda med eko-citroner och använder de återigen till det här otroligt lätta och framförallt goda receptet på Limoncello. Perfekt avvägning av sötma och citronens friskhet!
Redaktionen ICAse
2020-11-23Tack Ann-Sofie för din fina kommentar <3 så roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Anette
2020-07-11Kan man använda sötningsmedel i stället för strösockret
Redaktionen ICAse
2020-07-13Hej Anette! Det är inget vi har testat men det borde gå. Följ anvisningen på förpakcningen på sötningsmedelet. Om du testar göra det så är vi nyfikna på att höra hur det blev så kommentera gärna här igen i så fall! 😊 Hälsningar Elina
Svein
2019-07-23Men: Hvorfor i all verden skal det være økologiske sitroner??? Dyrt, dårlig - og unødvendig!!!
Redaktionen ICAse
2019-08-05Hej Svein! Ekologiska citroner används med fördel då skalet i konventionellt odlade citroner kan innehålla bekämpningsmedel. Hälsningar Michelle