Hemgjord limoncello

Betyg 4.2 av 5.
91 personer har röstat
19
Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Hemgjord limoncello

Ingredienser

undefined
skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Blir jättegott!!

Ann-sofi

2024-10-01

Hur dåligt blir det om man gör på icke ekologiska citroner? Och var är bäst och förvara? Jag körde på ett recept och skulle va på lite kylt ställe och undvika ljus så ställde den i källaren med handduk över

Fredrik

2024-09-23

Hej! Hur ska skålen täckas över? Med plastfilm, kökshandduk eller något annat?

Matilda

2024-05-21

Hej Matilda! Det går fint att täcka med plastfilm! Och tack för att du frågade, jag ska uppdatera receptet i fall fler undrar. Tack! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-21

Testa liknande recept

Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersnaps
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Citrus- och saffranssnaps
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsnaps
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga