Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Baka eget knäckebröd med vallmofrön, havregryn och örtiga toner av torkad rosmarin. Knaprigt, läckert och gott! Och som om inte det vore nog är detta knäckebröd glutenfritt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
1 sats
90 g majsmjöl (90 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
3 1/2 dl glutenfria havregryn
2 1/2 msk vallmofrön
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt (+extra att toppa med)
3 dl kokande vatten
4 msk neutral olja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per plåt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g
Kommentarer