Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Baka eget knäckebröd med vallmofrön, havregryn och örtiga toner av torkad rosmarin. Knaprigt, läckert och gott! Och som om inte det vore nog är detta knäckebröd glutenfritt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
1 sats
90 g majsmjöl (90 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
3 1/2 dl glutenfria havregryn
2 1/2 msk vallmofrön
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt (+extra att toppa med)
3 dl kokande vatten
4 msk neutral olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per plåt.
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g
Kommentar
Mitt bröd har spruckit ganska mycket, samtidigt som det fortfarande är kladdigt ffa. i mitten. Smakar bra! Ska det vara varmluft?
Magdalena
2024-09-01