Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
1
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Baka eget knäckebröd med vallmofrön, havregryn och örtiga toner av torkad rosmarin. Knaprigt, läckert och gott! Och som om inte det vore nog är detta knäckebröd glutenfritt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Ingredienser

1 sats
90 g majsmjöl (90 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
3 1/2 dl glutenfria havregryn
2 1/2 msk vallmofrön
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt (+extra att toppa med)
3 dl kokande vatten
4 msk neutral olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Mitt bröd har spruckit ganska mycket, samtidigt som det fortfarande är kladdigt ffa. i mitten. Smakar bra! Ska det vara varmluft?

Magdalena

2024-09-01

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per plåt.
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morots- och palsternacksbröd med oliver
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Zucchinibröd med frön
Betyg 4.8 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade havrebars
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga