Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Baka eget knäckebröd med vallmofrön, havregryn och örtiga toner av torkad rosmarin. Knaprigt, läckert och gott! Och som om inte det vore nog är detta knäckebröd glutenfritt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Ingredienser

1 sats
90 g  majsmjöl (90 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
3 1/2 dl  glutenfria havregryn
2 1/2 msk  vallmofrön
1 tsk  torkad rosmarin
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  flingsalt (+extra att toppa med)
3 dl  kokande vatten
4 msk  neutral olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per plåt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Zucchinibröd med frön
Betyg 4.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morots- och palsternacksbröd med oliver
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade havrebars
Betyg 2.6 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga