Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Baka eget knäckebröd med vallmofrön, havregryn och örtiga toner av torkad rosmarin. Knaprigt, läckert och gott! Och som om inte det vore nog är detta knäckebröd glutenfritt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin

Ingredienser

1 sats
90 g majsmjöl (90 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
3 1/2 dl glutenfria havregryn
2 1/2 msk vallmofrön
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt (+extra att toppa med)
3 dl kokande vatten
4 msk neutral olja

Gör så här

00:10:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mitt bröd har spruckit ganska mycket, samtidigt som det fortfarande är kladdigt ffa. i mitten. Smakar bra! Ska det vara varmluft?

    Magdalena

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per plåt.
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater73 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med grönsaker
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor med linser
    Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade havrebars
    Betyg 2.7 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinibröd med frön
    Betyg 4.8 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad