Glutenfritt bröd med rotselleri

Baka glutenfritt och saftigt bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
1 bröd
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)
Gör så här
00:30:00
02:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g
Kommentarer
Hej! Är 200°C för en varmlufts ugn eller en vanlig ugn?
Patric
2025-05-02Hej Patric! Vi har provlagat i vanlig ugn. När vi rekommenderar varmluft så brukar vi skriva ut det tydligt eftersom inte alla har varmluftsugn. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-05Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva
Eva
2024-01-08Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!
Pia
2023-12-18