Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Betyg 4.2 av 5.
61 personer har röstat
22
Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Ingredienser

20 st

Deg

75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix

Fyllning

100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Hej Då Ni skriver glutenfri mjölmix., menar Ni då den mixen som Ni själva har recept på med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Eller är det någon industriproducerad glutenfri mix Ni tänker på ?? Lena

Lena

2024-12-14

Hej Lena! När detta recept på saffransbullar togs fram hade vi inte skapat vårt egna recept på glutenfri mjölmix så receptet är provbakat med glutenfri mjölmix man köper i butiken. Välj då ett mjöl anpassat för bullar och mjuka kakor. Med det sagt så är vårt recept på glutenfri mjölmix framtaget för att man ska kunna använda det till bröd och bullar. Så du ska kunna välja vilket som, men som med all bakning kan man behöva justera mängder efter hur degen känns, se steg 3 och steg 6. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-12-16

Om man inte är laktosintolerant, kan man ta då vanliga mejeriprodukter för detta recept?

Haniye

2024-12-10

Hej Haniye! Det kommer fungera fint! Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-12-10

Följde detta recept förra året och insåg att det var det bästa laktos och glutenfria recept för saffransbullar. Detta år gjorde jag dubbel sats och struntade i fyllningen för jag ville ge bullarna utseendet av lussekatter. Jag läste en av recensionerna och tog 6 tsk psylliumhysk istället för 4. Jag använde också 6 påsar saffran istället för 4 st. Jag använde även ägg istället för sojamjölk för att pensla bullarna innan de hamna i ugnen. Bullarna blev jätte goda :D

Frida

2024-11-29

Testa liknande recept

Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smoothie med passionsfrukt, mango och ananas
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfria våfflor - grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelpaj med granola
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransbullar med vanilj
Betyg 4.6 av 5.
1456 personer har röstat
Över 60 min att tillaga