Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smält matfettet. Tillsätt vätskan och låt den bli 37°C. Smula ner jästen i en degbunke. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Rör ner fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
  3. Tillsätt sour supreme, socker, stött saffran, och salt och rör om. Arbeta ner det mesta av mjölmixen. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen.
  5. Ställ bullformar på en plåt.
  6. Ta upp degen och knåda den med resten av mjölmixen.
  7. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del på mjölad bänk till en platta ca 25x30 cm (för 20 st bullar). Bred på fyllningen över hela plattan. Rulla ihop degen och skär varje rulle i ca 10 bitar. Lägg bullarna med snittytan upp i formarna. Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  8. Pensla med sojadryck och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  9. Låt bullarna svalna på galler.

Tips

Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Deg
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl soja dryck
  • 25 g färsk jäst för söta degar
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl Sour Supreme
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 1 krm salt
  • ca 6 dl mjölmix (gluten- och mjölkfri)
Fyllning
  • 100 g mjölkfritt, rumsvarmt margarin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?