Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Ingredienser
20 st
Deg
75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra recept! Extra god fyllning: 75 g smör blandat med 100 g riven mandelmassa och 1 tsk stötta kardemummakorn. Toppade bullarna med flagad mandel eftersom jag inte gillar pärlsocker.
Salme
2023-12-08Degen blev mycket bra, med Lailas blå mjöl. Fick ut 28 bullar. Gick bra att "knåda" och kavla. Luktar fantastiskt gott. Smakar gudomligt gott. Tack för detta enastående bra receptet. 👌🏻♥️
Marie-louice
2023-10-08Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!
Carina
2022-11-22