Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.
Ingredienser
20 st
Deg
75
g
mjölkproteinfritt margarin
2
dl
sojadryck
25
g
färsk jäst för söta degar
2
tsk
fiberhusk
1
dl
glutenfri växtbaserad fraiche
1/2
dl
strösocker
1/2
g
saffran
1
krm
salt
ca 6
dl
glutenfri mjölmix
Fyllning
100
g
mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4
msk
strösocker
1
tsk
vaniljsocker och/eller stött kardemumma
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
54
15 st
Kommentarer
Carina
2022-11-22
Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!
Marlene
2022-11-16
Här kommer pet-jag och ser att ni nog menar "Sour supreme eller annan MJÖLKfri växtbaserad fraiche". Vanlig creme fraiche är ju redan naturligt glutenfri. Däremot innehåller den mjölkprotein. Kan vara väldigt viktigt om en är ordentligt allergisk. =)
Redaktionen ICAse
2022-11-17
Hej Marlene! Tack för din kommentar. Det finns växtbaserad fraiche som innehåller gluten (havre) därför har vi förtydligat att fraichen ska vara glutenfri. Växtbaserade produkter är ju som bekant alltid mjölkproteinfria. Vi har skrivit om ingredienserna för att vara ännu tydligare. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Davina
2022-10-23
Bästa receptet! Använder det här receptet även till kanel eller vaniljbullar. Jag använder Lailas gula mjölmix och har i 6dl direkt, sedan behövs inget extra till utbak och bullarna blir inte torra👌🏼
Kommentarer
Carina
2022-11-22Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!
Marlene
2022-11-16Här kommer pet-jag och ser att ni nog menar "Sour supreme eller annan MJÖLKfri växtbaserad fraiche". Vanlig creme fraiche är ju redan naturligt glutenfri. Däremot innehåller den mjölkprotein. Kan vara väldigt viktigt om en är ordentligt allergisk. =)
Redaktionen ICAse
2022-11-17Hej Marlene! Tack för din kommentar. Det finns växtbaserad fraiche som innehåller gluten (havre) därför har vi förtydligat att fraichen ska vara glutenfri. Växtbaserade produkter är ju som bekant alltid mjölkproteinfria. Vi har skrivit om ingredienserna för att vara ännu tydligare. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Davina
2022-10-23Bästa receptet! Använder det här receptet även till kanel eller vaniljbullar. Jag använder Lailas gula mjölmix och har i 6dl direkt, sedan behövs inget extra till utbak och bullarna blir inte torra👌🏼