Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

54
15
Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Ingredienser

20 st

Deg

75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix

Fyllning

100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Carina

2022-11-22

Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!

Marlene

2022-11-16

Här kommer pet-jag och ser att ni nog menar "Sour supreme eller annan MJÖLKfri växtbaserad fraiche". Vanlig creme fraiche är ju redan naturligt glutenfri. Däremot innehåller den mjölkprotein. Kan vara väldigt viktigt om en är ordentligt allergisk. =)

Redaktionen ICAse

2022-11-17

Hej Marlene! Tack för din kommentar. Det finns växtbaserad fraiche som innehåller gluten (havre) därför har vi förtydligat att fraichen ska vara glutenfri. Växtbaserade produkter är ju som bekant alltid mjölkproteinfria. Vi har skrivit om ingredienserna för att vara ännu tydligare. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Davina

2022-10-23

Bästa receptet! Använder det här receptet även till kanel eller vaniljbullar. Jag använder Lailas gula mjölmix och har i 6dl direkt, sedan behövs inget extra till utbak och bullarna blir inte torra👌🏼