Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
17
Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Ingredienser

20 st

Deg

75 g  mjölkproteinfritt margarin
2 dl  sojadryck
25 g  färsk jäst för söta degar
2 tsk  fiberhusk
1 dl  glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl  strösocker
1/2 g  saffran
1 krm  salt
ca 6 dl  glutenfri mjölmix

Fyllning

100 g  mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk  strösocker
1 tsk  vaniljsocker och/eller stött kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra recept! Extra god fyllning: 75 g smör blandat med 100 g riven mandelmassa och 1 tsk stötta kardemummakorn. Toppade bullarna med flagad mandel eftersom jag inte gillar pärlsocker.

Salme

2023-12-08

Degen blev mycket bra, med Lailas blå mjöl. Fick ut 28 bullar. Gick bra att "knåda" och kavla. Luktar fantastiskt gott. Smakar gudomligt gott. Tack för detta enastående bra receptet. 👌🏻♥️

Marie-louice

2023-10-08

Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!

Carina

2022-11-22

Testa liknande recept

Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria scones
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska majsvåfflor med rårörda bär
Betyg 3.3 av 5.
161 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
152 personer har röstat
Över 60 min att tillaga