Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria
Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.
Ingredienser
20 st
Deg
75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man inte är laktosintolerant, kan man ta då vanliga mejeriprodukter för detta recept?
Haniye
2024-12-10Hej Haniye! Det kommer fungera fint! Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-10Följde detta recept förra året och insåg att det var det bästa laktos och glutenfria recept för saffransbullar. Detta år gjorde jag dubbel sats och struntade i fyllningen för jag ville ge bullarna utseendet av lussekatter. Jag läste en av recensionerna och tog 6 tsk psylliumhysk istället för 4. Jag använde också 6 påsar saffran istället för 4 st. Jag använde även ägg istället för sojamjölk för att pensla bullarna innan de hamna i ugnen. Bullarna blev jätte goda :D
Frida
2024-11-29Glömde ju säga att jag gjorde dubbel sats! :P jag hade förresten i extra mycket fiberhusk också den här ggn. Degen blev bättre då. :) Till dubbel sats tog jag 6 tsk istället för 4. Den föll nästan isär förra ggn, men nu blev degen superbra. :D
Matilda
2023-12-23