Sockerkaka

Mumsigt recept på fantastisk, klassisk sockerkaka. Du gör den mjuka kakan av bland annat mjölmix, socker och havrebaserad grädde. Perfekt att servera till fika!

Ingredienser
1 kaka
3 dl naturligt glutenfri fin mjölmix
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl havrebaserad grädde
1/2 dl mjölkfritt flytande margarin
mjölkfritt margarin till formen
gluten- och mjölkfritt ströbröd till formen
Gör så här
Tips
Grundreceptet till 1 sockerkaka kan användas till 16 muffins eller 2 tårtbottnar.
Muffins kan fyllas med sylt, bär eller frukt och gräddas i muffinsformar i ca 12 minuter i
225°C.
För tårtbottnar hälls all smet i en smord och bröad rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och gräddas i 175°C i ca 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den svalnat.
Sockerkakan kan smaksättas med t ex 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron.
Muffins kan fyllas med sylt, bär eller frukt och gräddas i muffinsformar i ca 12 minuter i
225°C.
För tårtbottnar hälls all smet i en smord och bröad rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och gräddas i 175°C i ca 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den svalnat.
Sockerkakan kan smaksättas med t ex 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smpers fin mix är äggfri!
Eva
2013-07-19ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.
Anne
2008-11-18Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin? Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.
Marie-louise
2007-09-21