Mumsigt recept på fantastisk, klassisk sockerkaka. Du gör den mjuka kakan av bland annat mjölmix, socker och havrebaserad grädde. Perfekt att servera till fika!
Ingredienser
1 kaka
3
dl
naturligt glutenfri fin mjölmix
2
dl
strösocker
2
tsk
bakpulver
2
tsk
vaniljsocker
2
dl
havrebaserad grädde
1/2
dl
mjölkfritt flytande margarin
mjölkfritt margarin till formen
gluten- och mjölkfritt ströbröd till formen
Gör så här
Tips
Grundreceptet till 1 sockerkaka kan användas till 16 muffins eller 2 tårtbottnar. Muffins kan fyllas med sylt, bär eller frukt och gräddas i muffinsformar i ca 12 minuter i 225°C. För tårtbottnar hälls all smet i en smord och bröad rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och gräddas i 175°C i ca 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den svalnat.
Sockerkakan kan smaksättas med t ex 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
136
7 st
Kommentarer
Eva
2013-07-19
Smpers fin mix är äggfri!
Anne
2008-11-18
ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.
Marie-louise
2007-09-21
Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin?
Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.
Kommentarer
Eva
2013-07-19Smpers fin mix är äggfri!
Anne
2008-11-18ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.
Marie-louise
2007-09-21Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin? Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.