Glutenfria våfflor - grundrecept

Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Kommentarer
10 stBlev jättegoda. Användes vid våffelstuga. Gästerna gav beröm. Använde mandelmjölk och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten
Grete
För mycket bakpulver men annars jättebra! Jag kommer köra på 1 tsk bakpulver nästa gång
Amanda frida
Dessa våfflor blev bra! Gjorde 1,5 gånger receptet, det räckte och blev över till hela familjen (5 pers)
Therese
Blev hårda när dom var kalla, vet inte om jag gjort fel. Men inte ett recept för mig. Birgitta
Birgitta
Jag tror de passar bäst som någon form av "matvåfflor" (vi konstaterade att de smakade ungefär som klassiska "amerikanska pannkakor" man kan köpa) och dottern var mäkta besviken...😏🤷♀️
Johanna
Superbra recept för glutenfria våfflor, krispiga och goda. Hade inte havremjöl utan bara mjölmix.
Hanna
Bästa glutenfria receptet vi provat! Otroligt goda och frasiga. Körde på mjölmix och inte havremjöl och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten.
Anna
Väldigt goda och krispiga
Maria
Jättegoda. Så frasiga och fina. Dock tog jag ngn dl mer vätska då jag fann smeten så "stabbig". Fastnade inte i järnet.
Leif
Tack Leif och Linnea för era kommentarer! Vi har nu provlagat receptet igen och justerat mängden vätska. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Smaken var okej men de blev mycket torra och var nästan omöjliga att få i sig. Grädden sögs upp och det gick åt mycket vatten då man blev så torr i munnen. Inte ett bra recept.
Linnéa