Glutenfria våfflor - grundrecept

Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Glutenfria våfflor - grundrecept

Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.

Glutenfria våfflor - grundrecept

Ingredienser

12 st
125 g smör
4 ägg
3 1/2 dl mjölk
2 dl majsstärkelse
4 dl glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
smör (till första laggen)

Till servering

färska bär

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Blev jättegoda. Användes vid våffelstuga. Gästerna gav beröm. Använde mandelmjölk och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten

    Grete

  • För mycket bakpulver men annars jättebra! Jag kommer köra på 1 tsk bakpulver nästa gång

    Amanda frida

  • Dessa våfflor blev bra! Gjorde 1,5 gånger receptet, det räckte och blev över till hela familjen (5 pers)

    Therese

  • Blev hårda när dom var kalla, vet inte om jag gjort fel. Men inte ett recept för mig. Birgitta

    Birgitta

  • Jag tror de passar bäst som någon form av "matvåfflor" (vi konstaterade att de smakade ungefär som klassiska "amerikanska pannkakor" man kan köpa) och dottern var mäkta besviken...😏🤷‍♀️

    Johanna

  • Superbra recept för glutenfria våfflor, krispiga och goda. Hade inte havremjöl utan bara mjölmix.

    Hanna

  • Bästa glutenfria receptet vi provat! Otroligt goda och frasiga. Körde på mjölmix och inte havremjöl och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten.

    Anna

  • Väldigt goda och krispiga

    Maria

  • Jättegoda. Så frasiga och fina. Dock tog jag ngn dl mer vätska då jag fann smeten så "stabbig". Fastnade inte i järnet.

    Leif

    Tack Leif och Linnea för era kommentarer! Vi har nu provlagat receptet igen och justerat mängden vätska. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Smaken var okej men de blev mycket torra och var nästan omöjliga att få i sig. Grädden sögs upp och det gick åt mycket vatten då man blev så torr i munnen. Inte ett bra recept.

    Linnéa

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Chokladvåfflor med grädde och bär
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med granola
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt kuvertbröd
    Betyg 2.4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Belgiska våfflor
    Betyg 4.2 av 5.737 personer har röstat
    Receptet har 59 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiavåfflor med färska bär
    Betyg 3.4 av 5.189 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad