Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor gjorda med havremjöl som blir superfrasiga och goda. Snabba och enkla är våfflorna också att göra. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och sedan grädda i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär.

Ingredienser
12 st
125 g smör
4 ägg
3 dl mjölk
2 dl majsstärkelse
4 dl glutenfritt havremjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
smör (till första laggen)
Till servering
färska bär
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölkmot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegoda. Så frasiga och fina. Dock tog jag ngn dl mer vätska då jag fann smeten så "stabbig". Fastnade inte i järnet.
Leif
2023-01-27Smaken var okej men de blev mycket torra och var nästan omöjliga att få i sig. Grädden sögs upp och det gick åt mycket vatten då man blev så torr i munnen. Inte ett bra recept.
Linnéa
2023-01-23