Glutenfria våfflor - grundrecept

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
6
Glutenfria våfflor - grundrecept

Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.

Glutenfria våfflor - grundrecept

Ingredienser

12 st
125 g smör
4 ägg
3 1/2 dl mjölk
2 dl majsstärkelse
4 dl glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
smör (till första laggen)

Till servering

färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jag tror de passar bäst som någon form av "matvåfflor" (vi konstaterade att de smakade ungefär som klassiska "amerikanska pannkakor" man kan köpa) och dottern var mäkta besviken...😏🤷‍♀️

Johanna

2024-11-24

Superbra recept för glutenfria våfflor, krispiga och goda. Hade inte havremjöl utan bara mjölmix.

Hanna

2024-04-12

Bästa glutenfria receptet vi provat! Otroligt goda och frasiga. Körde på mjölmix och inte havremjöl och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten.

Anna

2024-03-30

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Chokladvåfflor med grädde och bär
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor utan ägg och gluten
Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baked oats
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
685 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfritt kuvertbröd
Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga