Glutenfria våfflor

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
5
Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.

Glutenfria våfflor

Ingredienser

12 st
125 g  smör
4   ägg
3 1/2 dl  mjölk
2 dl  majsstärkelse
4 dl  glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl
2 tsk  bakpulver
1 msk  strösocker
1/2 tsk  salt
smör (till första laggen)

Till servering

färska bär

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.

 

Receptet uppdaterat februari 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Superbra recept för glutenfria våfflor, krispiga och goda. Hade inte havremjöl utan bara mjölmix.

Hanna

2024-04-12

Bästa glutenfria receptet vi provat! Otroligt goda och frasiga. Körde på mjölmix och inte havremjöl och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten.

Anna

2024-03-30

Väldigt goda och krispiga

Maria

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Silviakaka med saffran
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladvåfflor med grädde och bär
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfritt kuvertbröd
Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor utan ägg och gluten
Betyg 4.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
670 personer har röstat
Under 60 min att tillaga