Glutenfria våfflor - grundrecept
Glutenfria våfflor med ägg som blir frasiga och goda. Den glutenfria våffelsmeten blir riktigt god när du gör den på havremjöl eller glutenfri mjölmix. Bara vispa ihop våffelsmeten, vänta en stund och grädda sedan i ett våffeljärn. Servera gärna våfflorna med färska bär eller såklart sylt och grädde.
Ingredienser
12 st
125 g smör
4 ägg
3 1/2 dl mjölk
2 dl majsstärkelse
4 dl glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
smör (till första laggen)
Till servering
färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck utan bär.
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag tror de passar bäst som någon form av "matvåfflor" (vi konstaterade att de smakade ungefär som klassiska "amerikanska pannkakor" man kan köpa) och dottern var mäkta besviken...😏🤷♀️
Johanna
2024-11-24Superbra recept för glutenfria våfflor, krispiga och goda. Hade inte havremjöl utan bara mjölmix.
Hanna
2024-04-12Bästa glutenfria receptet vi provat! Otroligt goda och frasiga. Körde på mjölmix och inte havremjöl och bytte ut 1 dl mjölk mot bubbelvatten.
Anna
2024-03-30