Glutenfria tekakor

Runda, mjuka och saftiga är tre ord som beskriver de älskade tekakorna som är utmärkta till frukosten eller mellanmålet. Här kan vi också addera ordet glutenfritt eftersom detta recept på tekakor är helt utan gluten!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
8 st
25 g färsk jäst
100 g smör
4 dl mjölk (3%)
1 msk Risenta psylliumfiber (pulveriserat psylliumfröskal)
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
180 g Risenta rismjöl (180 g motsvarar ca 2 1/4 dl) + extra till utbakning
165 g Risenta majsmjöl (165 g motsvarar ca 2 3/4 dl)
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:18:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1240 KJ / 296 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stMycket bra recept! Madelaine
Madelaine
Var inte så nöjd först men när de legat 1-2 dagar och man rostade dem blev det jättegott.
Jenny
Receptet är fel, 4 dl vätska till 5 dl mjöl. Blev lite vattnig...
Glenn
Tack Glenn för din kommentar. Det är viktigt att man använder finmalda/pulveriserade psylliumfröskal och att man låter degen svälla. Vi har försökt förtydliga detta i receptet. Om du vill prova igen och har möjlighet är det alltid bäst att väga mjölerna. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Väldigt goda och enkla att göra!
Frida
Toppen verkligen! Dock bytte jag ut rismjölet mot vanlig glutenfri mjölmix i samma mängd och det blev också jättebra. Majsmjöl använde jag enligt receptet. Jag är en ovan bakare och det blev verkligen jättebra. Grät nästan när jag åt det för jag är så ovan med gott glutenfritt bröd.
Hanna
Jättegoda tekakor! Saftiga, fluffiga och väldigt goda.
Susanne
För mycket fett, jäser inte upp. Kunde lika gärna gjort scones från början, mindre jobbigt än jäsdeg
Bodil