Glutenfria tekakor

Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Glutenfria tekakor

Runda, mjuka och saftiga är tre ord som beskriver de älskade tekakorna som är utmärkta till frukosten eller mellanmålet. Här kan vi också addera ordet glutenfritt eftersom detta recept på tekakor är helt utan gluten!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Glutenfria tekakor

Ingredienser

8 st
25 g färsk jäst
100 g smör
4 dl mjölk (3%)
1 msk Risenta psylliumfiber (pulveriserat psylliumfröskal)
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
180 g Risenta rismjöl (180 g motsvarar ca 2 1/4 dl) + extra till utbakning
165 g Risenta majsmjöl (165 g motsvarar ca 2 3/4 dl)

Gör så här

00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:18:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Mycket bra recept! Madelaine

    Madelaine

  • Var inte så nöjd först men när de legat 1-2 dagar och man rostade dem blev det jättegott.

    Jenny

  • Receptet är fel, 4 dl vätska till 5 dl mjöl. Blev lite vattnig...

    Glenn

    Tack Glenn för din kommentar. Det är viktigt att man använder finmalda/pulveriserade psylliumfröskal och att man låter degen svälla. Vi har försökt förtydliga detta i receptet. Om du vill prova igen och har möjlighet är det alltid bäst att väga mjölerna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Väldigt goda och enkla att göra!

    Frida

  • Toppen verkligen! Dock bytte jag ut rismjölet mot vanlig glutenfri mjölmix i samma mängd och det blev också jättebra. Majsmjöl använde jag enligt receptet. Jag är en ovan bakare och det blev verkligen jättebra. Grät nästan när jag åt det för jag är så ovan med gott glutenfritt bröd.

    Hanna

  • Jättegoda tekakor! Saftiga, fluffiga och väldigt goda.

    Susanne

  • För mycket fett, jäser inte upp. Kunde lika gärna gjort scones från början, mindre jobbigt än jäsdeg

    Bodil

Näringsvärde per st

Energi1240 KJ / 296 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Glutenfria kanelbullar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri kladdkaka
    Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt bröd med filmjölk
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri mjölmix
    Betyg 3.9 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad