Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi997 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentarer
9 stJättegoda och saftiga! Rekommenderas. (Vill man ha dem lite sötare så kan en frosting vara bra - men definitivt goda utan också)
Christin
Fantastiskt goda! Brukar göra dem med frosting ibland om man vill ha dem lite festligare. Smakar gott och håller sig saftiga i ett par dagar. Rekommenderas!
Jenny
Kan man byta ut mandemjölet för att få nötfritt?
Linda
Hej Linda! Det är tyvärr inget vi har provbakat och vågar därför inte säga om det funkar. Hälsningar Elina
ICA-köket
Är majsmjöl samma som Maizena? Fast kanske inte, då det är stärkelse... Eller? /Anna-Lisa G
Anna-lisa
Hej Anna-Lisa! Nej det är inte samma sak. Precis som du skriver så är maizena majsstärkelse. Här har vi använt majsmjöl. Det är ett lite gulaktigt finmalt mjöl. Lycka till med dina muffins. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Fluffiga, lätta och jättegoda! Ett superbra basrecept för glutenfri bakning!
Sabina
Helt underbart goda! Kan verkligen rekommendera. Undrar om man kan använda vanligt vetemjöl istället om man inte har mandelmjöl hemma?
Maria
Hej Maria! Det är inget vi har provat. Mandelmjöl och vetemjöl har inte riktigt samma egenskaper. Vetemjöl innehåller gluten och jäser på ett annat sätt än mandelmjöl. Mandelmjöl suger å andra sidan i sig mer vätska... Du kan ju prova men mängderna kanske inte går att byta rakt av. Rör ner lite vetemjöl i taget och försöka känna efter så att smeten blir bra. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Muffinsarna blev goda! Använde potatismjöl istället för majsmjöl och det verkar ha gått bra. Använde delvis apelsinjuicekoncentrat vilket gav extra mycket apelsinsmak. Fick ut 35 stycken muffins på en sats. Rekommenderas!
Magdalena
Går de att frysa? Blir de lika goda efter det?
Marcus
Jättegoda
Anneli