Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Ingredienser

12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl solrosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 dl finrivna morötter
finrivetskal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk skal och 1/2 dl juice)
12 muffinsformar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jättegoda och saftiga! Rekommenderas. (Vill man ha dem lite sötare så kan en frosting vara bra - men definitivt goda utan också)

    Christin

  • Fantastiskt goda! Brukar göra dem med frosting ibland om man vill ha dem lite festligare. Smakar gott och håller sig saftiga i ett par dagar. Rekommenderas!

    Jenny

  • Kan man byta ut mandemjölet för att få nötfritt?

    Linda

    Hej Linda! Det är tyvärr inget vi har provbakat och vågar därför inte säga om det funkar. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är majsmjöl samma som Maizena? Fast kanske inte, då det är stärkelse... Eller? /Anna-Lisa G

    Anna-lisa

    Hej Anna-Lisa! Nej det är inte samma sak. Precis som du skriver så är maizena majsstärkelse. Här har vi använt majsmjöl. Det är ett lite gulaktigt finmalt mjöl. Lycka till med dina muffins. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Fluffiga, lätta och jättegoda! Ett superbra basrecept för glutenfri bakning!

    Sabina

  • Helt underbart goda! Kan verkligen rekommendera. Undrar om man kan använda vanligt vetemjöl istället om man inte har mandelmjöl hemma?

    Maria

    Hej Maria! Det är inget vi har provat. Mandelmjöl och vetemjöl har inte riktigt samma egenskaper. Vetemjöl innehåller gluten och jäser på ett annat sätt än mandelmjöl. Mandelmjöl suger å andra sidan i sig mer vätska... Du kan ju prova men mängderna kanske inte går att byta rakt av. Rör ner lite vetemjöl i taget och försöka känna efter så att smeten blir bra. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Muffinsarna blev goda! Använde potatismjöl istället för majsmjöl och det verkar ha gått bra. Använde delvis apelsinjuicekoncentrat vilket gav extra mycket apelsinsmak. Fick ut 35 stycken muffins på en sats. Rekommenderas!

    Magdalena

  • Går de att frysa? Blir de lika goda efter det?

    Marcus

  • Jättegoda

    Anneli

Näringsvärde per st

Energi997 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri kladdkaka
    Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minibiskvier med saffran och apelsin
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Glutenfria tekakor
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fröknäckebröd
    Betyg 4.7 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med granola
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallonmuffins
    Betyg 4.1 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad