Glutenfria kanelbullar

Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.

Ingredienser
ca 15 st
Bullar
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
2 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 msk psylliumfiber
1 dl strösocker
3 1/2 dl mjölk
25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
2 tsk xantangummi
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk majsstärkelse
Topping
1 smält smör till pensling
1 dl pärlsocker
Gör så här
00:05:00
00:03:00
01:20:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater38 g
Protein3 g
Kommentarer
4 stVad är skillnaden på bovetemjöl och majsmjöl och hur mycke använder jag då av majsmjölet. Mina bak av glutenfria blir aldrig goda dagen efter vad är felet? Funkar de att frysa, tack sam för svar 🤶
R lisbeth a
Jag hade bokmärkt den här sidan för receptet var så bra men nu när jag skulle baka bullarna igen är receptet annorlunda! Tidigare var det en jättesmidig deg som gick utmärkt att rulla, inte smet som skulle spritsas. Jag har för mig att det var majsmjöl i också och inte bovetemjöl. Var kan jag hitta det gamla receptet? De här bullarna tyckte jag inte alls om.
Rebecka
1 dl fiberhusk är alldeles för mycket. Degen blir som en hård klump. Gjorde om med 1/2 dl vilket blev mycket bättre! Katarina
Katarina
Hej Katarina! Stort tack för din kommentar och för att du använder våra recept. Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och de kom fram till samma sak som du gjort. Vi ha nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket