Glutenfria kanelbullar

Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.
Samarbete med:
Risenta

Ingredienser
ca 16 st
Deg
1/2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl strösocker
75 g rumstempererat smör
1 krm salt
2 dl Risenta majsmjöl + extra till utbakning
1 dl Risenta rismjöl
1 dl potatismjöl
1 msk fiberhusk (13 g)
2 tsk xantangummi
Fyllning
75 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 msk kanel
Topping
1 uppvispat ägg
ca 1/2 dl pärlsocker
Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle för 16 bullar.
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett9 g
Salt0.26 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g
Kommentarer
2 stHej, vad bidrar xantangummit med?
Charlott
Hej Charlott! Den är med för att få till den där segheten på bullarna som annars är svår att få till utan gluten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vad är skillnaden på bovetemjöl och majsmjöl och hur mycke använder jag då av majsmjölet. Mina bak av glutenfria blir aldrig goda dagen efter vad är felet? Funkar de att frysa, tack sam för svar 🤶
R lisbeth a
Hej Lisbeth och tack för din kommentar! Vi har provlagat och uppdaterat receptet med nya ingredienser där vi inte längre har med bovetet. Allt som bakas är ju godast nybakt, det gäller särskilt glutenfria bullar och bröd. De är bäst samma dag men bullarna går fint att frysa. Lycka till med bakningen!
ICA-köket