Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Ingredienser
ca 18-20 st stora
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
2 dl russin
2 dl grovhackade pekannötter
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett14 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein2 g
Kommentarer
21 stRiktigt bra recept, kör en variant med 150 gr smör , 2 ägg , lite mindre socker 2 tsk kanel och 1 dl gula russin funkar bra det också 🙂
Jakob
Blandade även mandel, valnötter istället för pekanötter...
Elizabeth
Tog tranbär blandat med russin Drog ner lite på sockermängden Fick ut ca 24st. Jättegoda och populära hos alla med eller utan glutenintolerans
Elizabeth
Så goda. Eftersom jag inte hade pekannötter tog jag osaltade cashewnötter. Hade svårt att forma dem först så jag tillsatte lite vatten i degen. Blev perfekta.
Susanne
Jättegoda kakor. Halverade sockermängden o tog hälften russin o hälften tranbär. Tog hasselnötter o valnötter som mixats Mycket uppskattade.
Elizabeth
Jag blev jättenöjd med mina. Minskade farinsockret till 1 dl och strösockret till 05 dl, och de blev alldeles lagom söta. Hade inga pekannötter så det blev valnötterna stället. Blev väldigt lyckat. Går säkert att ta hasselnötter också i stället😀
Anette
Så nöjd med dessa segmjuka kakor. Är så van vid smuliga och torra köpe kakor och ville göra ett mer ekonomiskt val. Det blev 30 st för mig och 20 minuter i varmluftsugn, la till 1dl choko nibs och använde mjölkfritt smör. Kommer garanterat göras fler gånger!
Susan
Fantastiskt goda kakor! Halverade sockret och tillsatte 1 dl chokladknappar.
Eva-marie
Alldeles för söta. Ska minska på sockret nästa gång.
Inger
Detta är mina absoluta favoritkakor! Jättegoda! Brukar dessutom göra dem mjölkproteinfria .
Annika