Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Ingredienser
ca 18-20 st stora
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
2 dl russin
2 dl grovhackade pekannötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett14 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein2 g
Kommentarer
Blandade även mandel, valnötter istället för pekanötter...
Elizabeth
2025-07-08Tog tranbär blandat med russin Drog ner lite på sockermängden Fick ut ca 24st. Jättegoda och populära hos alla med eller utan glutenintolerans
Elizabeth
2025-07-08Så goda. Eftersom jag inte hade pekannötter tog jag osaltade cashewnötter. Hade svårt att forma dem först så jag tillsatte lite vatten i degen. Blev perfekta.
Susanne
2025-04-13