Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Betyg 4.6 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Ingredienser

ca 18-20 st stora
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
2 dl russin
2 dl grovhackade pekannötter

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Riktigt bra recept, kör en variant med 150 gr smör , 2 ägg , lite mindre socker 2 tsk kanel och 1 dl gula russin funkar bra det också 🙂

    Jakob

  • Blandade även mandel, valnötter istället för pekanötter...

    Elizabeth

  • Tog tranbär blandat med russin Drog ner lite på sockermängden Fick ut ca 24st. Jättegoda och populära hos alla med eller utan glutenintolerans

    Elizabeth

  • Så goda. Eftersom jag inte hade pekannötter tog jag osaltade cashewnötter. Hade svårt att forma dem först så jag tillsatte lite vatten i degen. Blev perfekta.

    Susanne

  • Jättegoda kakor. Halverade sockermängden o tog hälften russin o hälften tranbär. Tog hasselnötter o valnötter som mixats Mycket uppskattade.

    Elizabeth

  • Jag blev jättenöjd med mina. Minskade farinsockret till 1 dl och strösockret till 05 dl, och de blev alldeles lagom söta. Hade inga pekannötter så det blev valnötterna stället. Blev väldigt lyckat. Går säkert att ta hasselnötter också i stället😀

    Anette

  • Så nöjd med dessa segmjuka kakor. Är så van vid smuliga och torra köpe kakor och ville göra ett mer ekonomiskt val. Det blev 30 st för mig och 20 minuter i varmluftsugn, la till 1dl choko nibs och använde mjölkfritt smör. Kommer garanterat göras fler gånger!

    Susan

  • Fantastiskt goda kakor! Halverade sockret och tillsatte 1 dl chokladknappar.

    Eva-marie

  • Alldeles för söta. Ska minska på sockret nästa gång.

    Inger

  • Detta är mina absoluta favoritkakor! Jättegoda! Brukar dessutom göra dem mjölkproteinfria .

    Annika

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett14 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Biscotti med choklad och pekan
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pecanpaj
    Betyg 3 av 5.190 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bars med nötter och torkad frukt
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolagrottor med pekannötter
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sticky buns
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummingbird cake
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad