Glutenfri västerbottenpaj

Betyg 4.1 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri Västerbottensostpaj är lätt som en plätt att svänga ihop. I det här receptet byter du en liten del av smöret mot krämig kvarg vilket gör degen både lättarbetad och något magrare – men minst lika god! Servera gärna med en klick crème fraiche, rödlök och lite läcker löjrom.

Glutenfri västerbottenpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g)
75 g smör
1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g)
1 msk vatten

Fyllning

3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost

Till servering

sallad

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Varför kavla m plastfolie? Har ni tänkt på all mikroplast som förs över t pajen? Plast i blodet o ffa hjärnan är en realitet idag.

    Åsa

  • Använd 4dl mjöl istället. Är klar i ugnen efter 25min. Kvarg eller kesella fungerar likaväl

    Karl

  • Det går inte att få tag på kvarg, slut i alla butiker. Vad kan jag använda istället?

    Linda

    Hej Linda! Byt ut kvargen mot naturell färskost, det bör gå lika bra. Glad midsommar. Hälsninger Leif

    ICA-köket

  • Behövs inget bakpulver i degen?

    Helene

    Hej Helene! I det här receptet behövs det inte bakpulver. Hoppas du gillar den! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag la aluminiumfolie på och sänkte till 200 grader efter 10 minuter. Då fick pajen fin färg och inte bränd. Tyckte degen var för lite så gjorde dubbel sats.

    Stina

  • Nån som har erfarenhet av att göra denna några dagar i förväg och hur det resultatet blir?

    Jennifer

  • Kanske lite väl brun men smaken helt ok

    Britt marie

  • Supermumsig! Blev lite brun (kanske lite hög temperatur?, men smaken var kalas!

    Anna-sofia

  • Jag tycker att 225° är alldeles för hög temperatur. 200° hade räckt. Pajen blev nästan brun/svart.

    Dorrit

  • Hur ska receptet beräknas för att fylla en ’normal’ pajform 🤷🏻‍♀️ 😅?

    Monika

Näringsvärde per portion

Energi3007 KJ / 718 kCal
Fett52 g
Salt1.75 g
Kolhydrater38 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Enkel västerbottenpaj med smördeg
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Focaccia med Västerbottensost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Galette med ricotta, potatis och majs
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad