Glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri Västerbottensostpaj är lätt som en plätt att svänga ihop. I det här receptet byter du en liten del av smöret mot krämig kvarg vilket gör degen både lättarbetad och något magrare – men minst lika god! Servera gärna med en klick crème fraiche, rödlök och lite läcker löjrom.

Ingredienser
4 portioner
3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g)
75 g smör
1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g)
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost
Till servering
sallad
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3007 KJ / 718 kCal
Fett52 g
Salt1.75 g
Kolhydrater38 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför kavla m plastfolie? Har ni tänkt på all mikroplast som förs över t pajen? Plast i blodet o ffa hjärnan är en realitet idag.
Åsa
2025-06-20Använd 4dl mjöl istället. Är klar i ugnen efter 25min. Kvarg eller kesella fungerar likaväl
Karl
2025-06-18Det går inte att få tag på kvarg, slut i alla butiker. Vad kan jag använda istället?
Linda
2025-06-18Hej Linda! Byt ut kvargen mot naturell färskost, det bör gå lika bra. Glad midsommar. Hälsninger Leif
ICA-köket
2025-06-19