Glutenfri sockerkaka med jordgubbar

3
1
Glutenfri sockerkaka med jordgubbar

Dags att baka en glutenfri sommarkaka! Gör en saftig sockerkaka med jordgubbar som är helt glutenfri och festligt dekorerad med rosa jordgubbsglasyr. Extra vacker blir den med torkade ätbara blommor som dekoration.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Glutenfri sockerkaka med jordgubbar

Ingredienser

10-12
smör (till formen)
mandelmjöl (till formen)
100 g
smör
1 dl
mjölk
1 dl
potatismjöl
2 dl
bovetemjöl
1 dl
mandelmjöl
2 msk
psylliumhusk
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
3 dl
strösocker
3
ägg
2 tsk
finrivet citronskal
2 dl
färska jordgubbar
2 tsk
majsstärkelse

Glasyr

ca 0.5 dl
färska jordgubbar
0.5
äggvita
2 - 2.5 dl
florsocker

Till garnering

ätbara blommor

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Karin

6/1/2020

Lagade till mors dag, blev så otroligt gott! Var rädd att boveten skulle göra kakan lite bitter och att den skulle smaka "glutenfri" ni vet, men det smakade bara som en riktigt god och saftig sockerkaka med jordgubbar. Dekorerade med förgätmigej. Glasyren blev lite rinnig så ta det försiktigt med mängden jordgubbe i den. Mums!

Redaktionen ICAse

6/3/2020

Hej Karin! Vad kul att höra att du gillade kakan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1603 KJ / 383 kCal
Fett 14 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept