Glutenfri sockerkaka med jordgubbar
Dags att baka en glutenfri sommarkaka! Gör en saftig sockerkaka med jordgubbar som är helt glutenfri och festligt dekorerad med rosa jordgubbsglasyr. Extra vacker blir den med torkade ätbara blommor som dekoration.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
10-12 portioner
smör (till formen)
mandelmjöl (till formen)
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl potatismjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk finrivet citronskal
2 dl färska jordgubbar
2 tsk majsstärkelse
Glasyr
ca 1/2 dl färska jordgubbar
1/2 äggvita
2 - 2 1/2 dl florsocker
Till garnering
ätbara blommor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1603 KJ / 383 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater57 g
Protein5 g
Kommentarer
Super smaskig och fluffig sockerkaka :)! Märks inte att den är glutenfri
Akili
2024-06-09Testade bara själva kakan minus jordgubbar och det blev mycket bra.
Hanna
2024-01-23Lagade till mors dag, blev så otroligt gott! Var rädd att boveten skulle göra kakan lite bitter och att den skulle smaka "glutenfri" ni vet, men det smakade bara som en riktigt god och saftig sockerkaka med jordgubbar. Dekorerade med förgätmigej. Glasyren blev lite rinnig så ta det försiktigt med mängden jordgubbe i den. Mums!
Karin
2020-06-01Hej Karin! Vad kul att höra att du gillade kakan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-03