Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Betyg 4.5 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Ingredienser

10-12 portioner

Deg

150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl majsstärkelse
2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

500 g rabarber
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljglass

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Gott

    Karin

  • Det här är den GODASTE rabarberpajen vi har ätit. Och det säger alla som smakar. En riktig hit! Viktigt att använda kardemummakärnor och inte malen, superskillnad och jättegott. Tack!

    Kathryn

  • Går pajen att frysa?

    Maria

    Hej Maria! Det går bra att frysa in pajen men den är godast som nybakad. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Till mjölkfri blandar jag kokos yoghurt med vanilj socker och florsocker. Alternativ till kokos yoghurt lätt vispad kokos grädde ELLER havregrädde( glutenfri om det finns) smaksatt med vanilj socker,lite malen kanel och flosocker

    Rosa

  • Lade till 2 kryddmått salt och bytte en halv deciliter av strösockret mot pärlsocker i pajdegen. 1 msk av sockret i rabarberna byttes till muskovadosocker. Det blev väldigt gott.

    Margaretha

  • Jättegod paj! Och enkel! Följde tipset från Jacob (se nedan) och det blev ju superbra!

    Alexandra

  • Tips: Smält smöret istället och häll det på mjöl- och kardemummablandningen och rör runt. Lägg till lite salt. Mixa inte havregrynen om du vill ha pajen extra smulig. Och lägg all smuldeg ovanpå rabarbern istället. Snabbt och inte så kladdigt för händerna

    Jacob

  • Bättre än vanlig glutenpaj!

    Elias

  • Jättegod!

    Annalena

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.
Energi1535 KJ / 367 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rabarbergrottor utan ugn
    Betyg 2.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig rabarberpaj med ingefära
    Betyg 3.3 av 5.188 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbersirap
    Betyg 4.5 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 54 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad