Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
10-12 portioner
Deg
150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl majsstärkelse
2 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning
500 g rabarber
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse
Till servering
grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.
Energi1535 KJ / 367 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g
Kommentarer
9 stGott
Karin
Det här är den GODASTE rabarberpajen vi har ätit. Och det säger alla som smakar. En riktig hit! Viktigt att använda kardemummakärnor och inte malen, superskillnad och jättegott. Tack!
Kathryn
Går pajen att frysa?
Maria
Hej Maria! Det går bra att frysa in pajen men den är godast som nybakad. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Till mjölkfri blandar jag kokos yoghurt med vanilj socker och florsocker. Alternativ till kokos yoghurt lätt vispad kokos grädde ELLER havregrädde( glutenfri om det finns) smaksatt med vanilj socker,lite malen kanel och flosocker
Rosa
Lade till 2 kryddmått salt och bytte en halv deciliter av strösockret mot pärlsocker i pajdegen. 1 msk av sockret i rabarberna byttes till muskovadosocker. Det blev väldigt gott.
Margaretha
Jättegod paj! Och enkel! Följde tipset från Jacob (se nedan) och det blev ju superbra!
Alexandra
Tips: Smält smöret istället och häll det på mjöl- och kardemummablandningen och rör runt. Lägg till lite salt. Mixa inte havregrynen om du vill ha pajen extra smulig. Och lägg all smuldeg ovanpå rabarbern istället. Snabbt och inte så kladdigt för händerna
Jacob
Bättre än vanlig glutenpaj!
Elias
Jättegod!
Annalena