Glutenfri semmelrulltårta

Semmelrulltårta som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.

Ingredienser
10 bitar
Semmelfyllning
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 - 2 krm bittermandelarom (eller se tips)
1/2 krm salt
200 g mandelmassa
1/2 dl skållade hela sötmandlar
Botten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
6 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
Till bakplåtspappret
ev 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk strösocker
Topping
2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker (till pudring)
Gör så här
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur långt i förväg går laga själva rulltårtan? Håller den i kylen 36 tim?
Ann-charlotte
2025-03-08Den är super smarrig, har gjot den flera gånger. Bästa är att den är glutenfri.
Tine
2025-03-03Det här receptet ska jag försöka
Solveig
2025-02-27