Semmelrulltårta som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Man får vara lite aktsam med bittermandeln som kan ta över. Bättre att börja med lite. Jag saltrostar mina mandlar innan de hackas ned i smeten. Blir jättemycket godare än vanliga skollade. Gjorde dom som bakelser och toppade med blåbärsgrädde. Blev lite förvirrad över att socker- och kardemummablandningen står uppstaplad till bakplåtspappret i ingredienslistan och sen i beskrivningen står det att det ska strös på kakan. Jag strödde på kakan men fick då socker överallt så nästa gång får det bli på pappret som jag brukar göra.
Malena
2023-02-22Godaste någonsin! Vilket geni är det som tagit fram den här?! :-D
Henric
2023-02-22Hur stor långpanna är det?
Sofia
2023-02-14Tack för din fråga Sofia! Vi har nu uppdaterat med ett mått på formen. Hoppas du gillar denna supergoda rulltårta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-14