Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kejsargrogg, Bellini och Mimosa

Med några enkla ingrediensbyten kan du servera tre lyxiga drinkar med en grund av mousserande vin. Din majestätiska Kejsargrogg bottnar du med rustik konjak medan Bellini och Mimosa får en lite sötare smak med hjälp av aprikos- eller apelsinjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kejsargrogg: Bottna ett champagneglas med konjak. Fyll upp med mousserande vin.
  2. Bellini och Mimosa: Andra mousserande alternativ är Bellini, där man bottnar ett champagneglas med aprikosjuice och fyller upp med mousserande vin, eller Mimosa, där glaset bottnas med apelsinjuice innan det fylls upp med mousserande vin.

Ingredienser

Portioner: 1
  • konjak
  • mousserande vin
  • aprikosjuice
  • apelsinjuice
Lägg till i inköpslistan