Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
4.9Världens godaste
Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Julbak när det är som bäst! Baka en saftig glutenfri saffransmazarin i en ungsform eller långpanna, toppa med apelsinfrosting. Kakan skärs till fina mazarinrutor som passar perfekt som söta munsbitar att servera när man ska bjuda många på adventsfika.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Ingredienser

ca 20 bitar
400 g rumsvarm mandelmassa
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 msk konjak vodka eller sockerlag
200 g rumsvarmt smör
3 rumsvarma ägg
50 g mandelspån

Frosting

100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl färskost
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Ett år senare har jag åter igen gjort kakan. Denna gång i en form som var 35 x 15. Fortfarande blir kakan väldigt kladdig, vilket inte gör den till en liten bit man tar med handen. Jag vet att ugnar kan vara olika, så min kaka fick stå ca 40 min. Gör jag fel eller är det så att den SKA ätas med sked. Hade varit trevligt att se en bit uppskuren kaka från er. OBS! Den är väldigt god halvfrusen och lite seg.

    Anna

  • Hej! Jag bakade kakan och följde receptet. (Tog den lilla varianten. ) Den fick vänta ca 15 min då jag hade bröd i ugnen. Jag lät den stå i ca 35 min på 175 grader innan jag tyckte att färgen var okej. Jag tog ut den ur formen för att svalna på bakplåtspapper på galler. Skar ett test och tyckte den var för kladdig så jag satte in galler och kaka en stund till i ugnen. Men den var och är fortfarande kladdig. Kommer gå att äta med sked, men inte med fingrarna. Vad blev fel? (Använde vodka till saffranet)

    Anna

  • En synnerligen god kaka. Så många människor har kommit fram och tackat för denna ljuvliga kaka efter varje servering. Har dock bara i saffran under jultiden. Övriga året bakar jag den utan saffran. Blir ändå lika välsmakande.

    Karl joakim

  • Hej! Är receptet anpassat för långpanna som det står i rubrik och beskrivning, eller ska det vara en form på 20x30 cm som det står i receptet längre ner? Går kakan att frysa in?

    Hanna

    Hej Hanna! Vi har beslutat att ändra namnet på receptet och lagt till ett tips på att man kan öka upp mängden om man vill baka denna i långpanna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

    Hej Hanna! Receptet är till en form 20x30. Det går bra att frysa kakan utan frosting. Ta fram kakan och tina den innan du brer den med frosting. Men den är supergod även utan frosting. Lycka till Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Finns detta recept verkligen i tidningen? Vilken sida i så fall? Mvh

    Ingrid

    Hej Ingrid! Nej, receptet finns inte med i den tryckta tidningen. Lycka till med julbakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Pumpakaka med mascarponefrosting
    Betyg 4.3 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kejsargrogg, Bellini och Mimosa
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakat päron med getost och honung
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
    Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cinnamon kiss
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad